2003. május 19. hétfő 21:36

A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorajánlata

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok immár 72. rendezvénysorozata Román Sándor Revans című koreográfiájával veszi kezdetét, július 11-én.

 

Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház és Szabadtéri Játékok közelmúltban hivatalba lépett főigazgatója hétfőn, budapesti sajtótájékoztatón említést tett arról is, hogy a hagyományosan augusztus 20-ig tartó programok műsorrendjét még elődei állították össze.

Tizenöt előadáson kilenc különféle programot ajánlanak az érdeklődők figyelmébe.

 

 Ezek sorában az Aida című Verdi opera július 18-án, valamint 19-én csendül fel a Dóm téri nagyszínpadon, a címszerepet Sümegi Eszter énekli. Radamesként Kiss B. Atilla lép fel az első előadáson, másnap a szerepet Antonello Palombi énekli. Az előadás rendezője Nagy Viktor. Az Aida karmestere Fürst János világhírű karmester lesz.

Balt Orient címmel július 25-én láthatja a közönség a hagyományos néptáncgálát, amelyen 150 táncos és zenész működik közre. Az est rendező koreográfusa Diószegi László.

A következő napon rendezik meg a Dómdixie Gálát, a közkedvelt koncerten a Molnár Dixieland, a StoryVille Jazz Band, a svájci Piccadilly 6, valamint az angol Acker Bilk klarinétművész, a dán Theis Jensen trombitaművész és Berki Tamás lép a közönség elé.

Az Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: Jézus Krisztus szupersztár című rockopera a Musical Színház előadásában kerül színre augusztus 1-jén, 2-án és 3-án. Jézus szerepét Szomor György, Júdást Makrai Pál, Máriát Tunyogi Bernadett, Pilátust Venyige Sándor énekli-játssza. A produkciót Molnár László rendezésében tekintheti meg a szabadtéri játékok közönsége.

Augusztus 8-án az ukrán Virszki Táncegyüttes ad műsort a Dóm téren. A 66 éves múltra visszatekintő társulat a tavaly bemutatott legsikeresebb koreográfiák mellett újakat is hozott Szegedre.

Montserrat Caballé világhírű spanyol szoprán ad áriaestet augusztus 9-én. A koncert műsorára szerepkörének legszebb darabjaiból válogatott a művész, így Verdi Otellójából Desdemona két áriáját. A hangversenyen közreműködik Kiss B. Atilla tenorista. A Szegedi Szimfonikus Zenekart az együttes igazgató-karmestere, Gyüdi Sándor dirigálja majd.

Lehár Ferenc nagyoperettje, A víg özvegy augusztus 15-én, 16-án és 20-án színesíti a szabadtéri játékok programját. Glavari Hanna szerepében Iván Ildikó lép fel. Az operettet Angyal Mária rendezi.

Világzenei gálaestre várják a közönséget augusztus 17-én. A fellépők között lesz a szlovákiai Ghymes együttes, az indiai Trilok Gurtu és zenekara, valamint a Frititi elnevezésű, Angliából érkező dobzenekar, illetve táncosok.

A direktor elmondta: az elképzelések szerint a következő években szűkebb lesz a szabadtéri játékok palettája, ugyanakkor több ősbemutatót szeretnének színre vinni, illetve egy-egy produkció több előadást érne meg.

A színház 1,6 milliárdos éves költségvetésének nem egészen a harmadát képezik a kőszínházi, valamint a szabadtéri előadásokra fordítható pénzek - ismertette, s hozzátette: anyagi helyzetük javítására további támogatókat szeretnének megnyerni.
 

MTI nyomán

vissza Vissza a kezdőlapra