2003. június 25. szerda 23:09

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör közleménye

 

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mély aggodalommal szemléli a magyar mezőgazdaságban kialakult súlyos válságot.

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör sajnálattal állapítja meg, hogy a Medgyessy-kormány egyéves ténykedése során nem volt képes kiszámítható, következetes agrárpolitikát kialakítani, ennek következtében mára nemcsak egész ágazatok, hanem a mezőgazdaság egésze jutott bajba, leálltak a meghatározó fejlesztések.

A mezőgazdaság felvirágoztatására tett hangzatos kampányígéretek régen köddé váltak. Rideg valóságként megérkezett ellenben a Medgyessy-csomag, amely a magyar agráriumot is többmilliárd forint elvonással sújtja.

Minden idők egyik legsúlyosabb aszálya pusztít a magyar Alföldön, súlyos válságba süllyedt a baromfi-, a sertés- és a tejágazat, ám a kormány halogatja a cselekvést.

Miközben napi kétmillió liter itthon megtermelt tej megy veszendőbe, mert nincs rá felvevőpiac, miközben a teljes kilátástalanság és kiszolgáltatottság gazdaemberek személyes tragédiáihoz vezet, a kormány nem tesz érdemi intézkedéseket a nehézségek orvoslása érdekében.

Elkeserítő, hogy Medgyessy Péter nem hajlandó a gazdák gondjaival foglalkozni, hanem helyette nyugodt lélekkel vakációzik.

A miniszterelnök nyilván reménytelennek tartja a mezőgazdaság jelenlegi helyzetét, ezért sem kíván érdemben válaszolni a gazdák segélykiáltásaira.

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör ezért felszólítja a kormányt, hogy a Medgyessy-csomag mezőgazdaságot érintő megszorító intézkedéseit azonnal vonja vissza, és haladéktalanul lásson hozzá a válság megoldásához.

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra