2003. május 23. péntek 10:49

Nemcsak turizmus

Üdülési javaslat kormánytagok számára

Azt reméljük, hogy Medgyessy Péter és baráti köre a következő szabadságát Cipruson tölti. Ciprus is sziget, mint Kuba és lapunk információi szerint itt is jók a koktélok. Miniszterelnökünk szerint ugyanis ez az egyik fontos, a politikai megfontolásoknál jelentősebb szempont a pihenés helyének kiválasztásakor.

Minket azonban nem ez vezet. Azt reméljük, hogy a ciprusi pihenés során a miniszterelnök és tanácsadói megismerkednek azzal a gondolattal, amit Pourgourides képviselő úr mondott az Európa Tanács Politikai Bizottságának szarajevói konferenciáján (2003. május 19.). Pourgourides úr felhívta a boszniaiak figyelmét, hogy ők is voltak olyan rossz gazdasági helyzetben, mint ma Bosznia. A felemelkedést azzal kezdték, hogy megértették az emberekkel: jó dolog ciprusinak lenni. Legyenek büszkék erre.

Ez a program gyökeres ellentéte a Kovács László féle "tanuljunk meg kicsinek lenni"-nek.

A növekvő munkanélküliséggel és kiugróan magas költségvetési hiánnyal kínlódó Magyarország talán tanulhat Ciprustól. A megosztott, területe egy részétől megfosztott Ciprus ugyanis már jövőre befizető tagja lesz az Európai Uniónak, hiszen az egy főre eső bevétele nagyobb, mint az Unió jelenlegi átlaga. A polgárok öntudatára építő politika tehát meghozta a maga gyümölcsét.

Örülnénk, ha Medgyessy megtanulná a leckét. Lehet, hogy érdemes lenne Kovácsot is magával vinnie. Nemcsak koktél, teniszpálya is van Cipruson.

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra