2003. június 11. szerda 07:16

 

FELHÍVÁS KERESZTÉNYDEMOKRATA ELNÖKHÖZ

 

Kedves Barátunk!

Szeretve és féltve a magyar kereszténydemokráciát és őszintén gyászolva Varga Laci bátyánkat, Veled együtt tudjuk, hogy kötelességünk emlékét ápolnunk, és munkáját folytatnunk. Ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy valamennyi kereszténydemokrata elnökhöz felhívással fordulunk, legyen az KDNP vagy MKDSZ szervezet vezetője.

Felhívunk tehát, hogy  alapítsunk Egyesületet Varga László emlékére, mely működésével a kereszténydemokrata egységet kell, hogy szolgálja, mert azt kell keresnünk, ami közös bennünk, ami összeköt minket. Ebben a tervünkben támogatásáról biztosított minket Kovács K Zoltán, Semjén Zsolt és több kereszténydemokrata politikus.

 

ALAPÍTÓ NYILATKOZAT

Mi, Budapest kereszténydemokrata szervezeteinek elnökei, azon meggyőződésünktől vezérelve, hogy dr. Varga László politikai öröksége a magyar kereszténydemokrácia jövőjének záloga, ezennel létrehozzuk a

 

VARGA LÁSZLÓ TÁRSASÁGOT.

 

Meg kívánjuk őrizni Varga László emlékét, aki történelmi korokon átívelően következetesen ugyanazon elvi alapokon politizált 1947-ben, mint az 1990-es években, vagy 2003-ban is.

Meg kívánjuk őrizni politikai hagyatékát és a magyar politikai életben képviselni azt.

Meg kívánjuk őrizni a keresztény értékek következetes képviseletét, és megalkuvás nélkül képviselni a nemzeti, keresztény értékrendet.

 Varga László nyomán valljuk, hogy a csak kereszténydemokrácia alkalmas arra, hogy a XXI. század vezérlő eszméje legyen.

Valljuk, hogy az emberi méltóság és élet védelme soha nem látott fontosságúvá vált világunkban.

Valljuk, hogy a jövőnk egyetlen valódi záloga a felebaráti szeretet alapján szerveződő állam- és  világrendszer lehet, melyben egy személyes áldozatvállalásra alapuló közösségi társadalom kínálhat emberi jövőt.

 

Ezt a nyilatkozatot 2003. június 12-én kívánjuk aláírni, reményünk szerint Veled együtt az MKDSZ Veres Pálné utcai székházában 18 órakor.

 

Baráti szeretettel várunk:

 

                       Molnár Béla                                                                   Rétvári Bence

              Bp. XIII. KDNP elnök                                                         Bp. V. KDNP elnök

            MKDSZ fővárosi alelnök                                                               IKSZ elnök

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra