A Fidesz a MÚOSZ etikai bizottságához fordul

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a MÚOSZ etikai bizotts ágához fordul a Népszabadságban hétfőn megjelent "állítólagos Teller-levél" ügyében - közölte Halász János keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Fidesz képviselőcsoportjának szóvivője felháborítónak és szomorúnak nevezte, hogy egy ilyen "nemtelen akcióh oz" a Népszabadság a nevét adta.

"Fel kell tennünk továbbá azt a kérdést is, hogy mindezek után Eötvös Pál főszerkesztő úr levonja-e a megfelelő konzekvenciákat" - mondta Halász János.

Mint hozzátette, soha nem gondolták volna, hogy a magyar politikai kö zélet odáig süllyed, hogy a legnagyobb példányszámú politikai napilap, a Népszabadság kegyeletsértő módon egy világhírű tudós nevével visszaélve próbálja lejáratni a legnagyobb ellenzéki pártot.

Felháborítónak és példátlannak nevezte, hogy az említett dok umentumot, amelyről "kiderült, hogy hamisítvány", egy olyan híres tudós nevével igyekeztek legitimálni, aki már nem tudja saját valódi álláspontját a magyar közvélemény elé tárni.

"Kinek állt érdekében ez a becstelen lejáratás?" - tette fel a kérdést Halász János, azt is firtatva, hogy vajon mi az az eszköz, melynek használatától bizonyos érdekkörök már nem riadnak vissza.

A Fidesz bízik abban, hogy az MSZP és az SZDSZ elhatárolódik ettől a lejáratástól és partner lesz az igazság kiderítésében. Abban is reménykednek, a kormánypártok elítélik ezt a kegyeletsértő akciót.

Illés Zoltán fideszes képviselő hétfői nyilatkozata kapcsán - amelyben az atombomba és a hidrogénbomba gyártása kapcsán tömeggyilkosságot emlegetett - Halász János az újságírók és a közvéle mény figyelmébe ajánlotta a politikus keddi közleményét, amelyben magyarázatot ad szavaira. "Ez nem Illés Zoltán-ügy" - szögezte le a fideszes politikus.

Teller Ede levelével kapcsolatban a Népszabadság című lap hivatott arra, hogy megvédje magát bármely fórumon - közölte Nyakó István kedden az MTI-vel. Az MSZP szóvivője elmondta, hogy a szocialisták a sajtóból értesültek a Teller Edének tulajdonított levélről, és az annak valódiságáról kialakult vita legújabb fejleményéről.

"Az MSZP emlékeztetni szeretne arra, hogy Teller Ede gondolatainak közreadása kapcsán a Fidesz a két választási forduló között már kínos magyarázkodásra kényszerült, melyből akkor a tudós segítette ki őket" - tette hozzá a szóvivő. Kiemelte, hogy az MSZP-nek nem érdeke a napilap félret ájékoztatása, és az sem áll érdekében, hogy "újabb összeesküvés-elméletekkel terhelje a magyar társadalmat", ezért felszólítják a legnagyobb ellenzéki pártot, hogy ezt ő se tegye.

A szocialisták azt kívánják, hogy minden magyarországi napilap vállalja a f elelősséget a gondozásában megjelent írások tartalmáért - mondta Nyakó István.

vissza Vissza a kezdőlapra