2003. szeptember 29. hétfő 22:38

 

A Fidesz nőtagozatának közleménye

 

 

Gellért Kiss Gábor, az MSZP delegáltja szeptember 25-én a Magyar Rádió nagykuratóriumának nyilvánossága előtt "tahónak" nevezte a közszolgálati médium elnökét, Kondor Katalint.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata megdöbbenve értesült arról, hogy egy törvényesen megválasztott vezetőt - és nőt - ilyen jelzővel lehet illetni, akár következmények nélkül is a XXI. században, uniós csatlakozásunk küszöbén.

Gellért Kiss Gábor megnyilvánulása arról tanúskodik, hogy a delegált még a minimálisan elvárható viselkedési, udvariassági normákkal sincs tisztában, nemhogy az európai kultúra alapjaival. Határozott álláspontunk, hogy ilyen embernek nincs helye a Magyar Köztársaság egyetlen testületében sem. Ezért felkérjük Gellért Kiss Gábort, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot Kondor Katalin elnök asszonytól, vagy ennek hiányában önszántából távozzon posztjáról. Felhívjuk továbbá a Magyar Szocialista Párt figyelmét is, hogy ha a delegált nem vonja le a megfelelő konzekvenciákat, úgy tegye meg a szükséges lépéseket.

Amennyiben sem a delegált, sem pártja nem vállal felelősséget a minősíthetetlen kijelentésért, azzal bizonyítja, hogy az MSZP szerint Gellért Kiss Gábor viselkedése helyénvaló volt.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra