2003. augusztus 20. szerda 23:33

Ünnep: közös álmok, hit és tettek

 

Államalapító Szent István király ünnepe az önbecsülés és az önfeladás, a felemelkedés és a lecsúszás, az összefogás és a széthúzás közötti választásról szól - mondta Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán Lébényben tartott ünnepi beszédében.

 

Ez a nap mindazok ünnepe, akiknek fontos a nemzet sorsa és jövője, "mindazoké, akik tudják, hogy a nemzet ... családjainkból, közösségeinkből, hagyományainkból, hitünkből és akaratunkból, azaz végső soron szeretetből és összefogásból épül".

Az elmúlt évtizedekről szólva emlékeztetett: augusztus 20-át sokféleképpen nevezték, a szocialista időkben próbálták átértelmezni és kisajátítani, de kiiktatni nem tudták, mert, mint mondta, "az ünnep csendben ellenállt a hamisságnak, a hamisításoknak és a hazugságoknak".

A jelenről szólva Áder János úgy fogalmazott: "vannak, akik mindent le akarnak rombolni abból, ami épp csak épülni kezdett, akik mindent tagadnak abból, ami a fiatal magyar államot a lendületes fejlődés útjára állíthatta volna Európában".

Áder János szerint a hazugság a családot és a közösséget egyaránt tönkreteszi. Kijelentette: "ezért nagy baj, ha egy kormány politikusait sorozatosan a bíróságnak kell elítélni országszerte terjesztett rágalmaikért, ezért nagy baj, ha egy kormány az országon végigsöprő gyárbezárási hullám láttán azt állítja, hogy javul a foglalkoztatottság".

A politikus leszögezte: "rajtunk múlik, hogy ismét eljöhet-e az az időszak, amikor négy éven át évről évre csökkent a munkanélküliség, az infláció, az államadósság, erősödik a forint és nő a gazdaság teljesítőképessége."

Forrás: MTI

vissza Vissza a kezdőlapra