2003. augusztus 15. péntek 23:09

Szent István és Európa

 

Szent István és Európa címmel hagyományteremtő szándékkal konferenciát rendez a Szabad Európa Központ a Professzorok Batthyány Körével közösen augusztus 19-én, Gödöllőn - jelentette be Pálinkás József pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A tanácskozásra meghívó szükséges.

A rendezvénnyel az ünnepi megemlékezés és a tudományos konferencia kombinációját szeretnék megvalósítani - mondta Pálinkás József.

 

A konferenciára meghívták Mádl Ferenc köztársasági elnököt, Paskai László bíborost, Vizi E. Szilvesztert, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, Glatz Ferencet, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét, Csoóri Sándor írót, a Magyarok Világszövetségének egykori elnökét, Szűrös Mátyást,a "történelmi"Szociáldemokrata Párt elnökét és Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

 

A rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor, Martonyi János volt külügyminiszter, Vizi E. Szilveszter, Paskai László és Szűrös Mátyás.

 

A rendezvényen tudományos igénnyel elemzik Magyarország helyzetét és jövőjét - mondta Pálinkás József.
A konferenciát a gödöllői kastély barokk színházában rendezik.
 

***

Orbán Viktor a Szent István és Európa konferencián elmondott beszédét 2003. augusztus 19-én, kedden este 21:30-kor a HírTV Nap Tükre extrában láthatják az érdeklődők.
 

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra