2003. augusztus 10. vasárnap 21:21

Magyar szolidaritás tüze

 

 Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Magyar Cserkész Szövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és a megszállt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.

Szép és hasznos volna, ha  felélesztenénk e felejthetetlen akciót.

Ajánlanám, hogy  augusztus huszadikán este a budapesti tűzijáték kezdetének idejét vegyük  alapul, s a világ minden időszámítási zónájában  ottani este 21.00  órakor  lobbanjanak fel a magyar testvériség tüzei az egész világon. Valószínűleg nincs olyan időzónája a földnek, ahol nem élnének magyarok, így csak szervezés kérdése  a megvalósítás: Tábortűz Croydonban, Fillmore-ban,  Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortüzek Rióban, Caracasban, Sydneyben, Münchenben, Oslóban,  Krasznahorkán vagy Körösmezön.  Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, az első rakéta  felreppenését tekintsék a magyar szolidaritás tüzének fellobbanásának.

Egy Budapesten meggyújtandó mécses  csak másnap este aludna ki, miután a Magyar  Szolidaritás Lángja körüljárta a föld minden lakott időzónáját.

E kezdeményezést a Külföldi Magyar Cserkészszövetség vezetősége elfogadta és felkérte csapatait az egész világon  a megvalósításra. A Magyarok Világszövetsége is küldöttgyűlési határozatban kéri tagszervezeteit a Magyar Szolidaritás Tüze  lángjának fellobbantására.

Kérjük a magyar szervezeteket OTTHON ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON , csatlakozzanak e kezdeményezéshez! Ez a világot átölelő testvéri összetartozás kifejezése könnyen hagyománnyá válhat és a magyar identitástudat egyik pillére lehetne.

Kérjük a szervezeteket, egyházakat és személyeket, hogy részvételüket jelezzék E-mailen: corvinus7@hungary.com

Magyaródy Szabolcs
cscst.

Corvinus Society

 

Visit  the Corvinus  Library
http://www.net.hu/corvinus
or
http://www.hungary.com/corvinus

 

vissza Vissza a kezdőlapra