2003. szeptember 25. csütörtök 21:59

 

Schmitt Pál vezeti a Fidesz-listát az EP-választáson

 

A Fidesz elnöksége csütörtöki ülésén döntött arról, hogy az európai parlamenti választásokon a szövetség listáját Schmitt Pál vezeti, akit Szájer József követ - áll Révész Máriusz közleményében. A Fidesz elnöksége örömmel vette tudomásul, hogy Schöpflin György nemzetközi hírű egyetemi professzor, politológus vállalja a Fidesz európai listáján való szereplést.

 

Közlemény

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Elnöksége mai ülésén áttekintette Magyarország uniós csatlakozásával kapcsolatos hátralévő feladatokat.
2002. szeptember 19-én, majd pedig 2003. február 10-én, az Európai Uniós Nagybizottság ülését kövezően a négy parlamenti párt és a kormány közös nyilatkozatot fogadott el, mely szerint a kormány törekszik a magyar gazdaság versenyképességének erősítésére, a munkahelyteremtés, a magyar kis-és középvállalkozók és a mezőgazdasági termelők támogatására, valamint a kormány ígéretet tett arra is, hogy konkrét programokból álló végrehajtási tervet készít a csatlakozás által hátrányosan érintettek megsegítésére.
A Fidesz Elnöksége szomorúan állapította meg, hogy a már ismert költségvetési sarokszámok és a tervezett adójogszabályok következtében világossá vált, hogy a szocialista kormány nem kívánja teljesíteni a megállapodásban tett vállalásait.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hazánk uniós csatlakozásáig fennmaradó idő rövidsége miatt a Medgyessy-kormány tegyen eleget a megegyezésben foglaltaknak, annak érdekében, hogy Magyarország a csatlakozásnak ne vesztese, hanem nyertese legyen. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ehhez a jövőben is minden támogatást megad.
A Fidesz elnöksége döntött arról, hogy az európai parlamenti választásokon a Szövetség listáját Schmitt Pál vezeti, akit pedig Szájer József követ. A Fidesz elnöksége örömmel vette tudomásul, hogy Schöpflin György, nemzetközi hírű egyetemi professzor, politológus vállalja a Fidesz európai listáján való szereplést.

Révész Máriusz
Szóvivő
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

2003. szeptember 25.
 

Forrás: fidesz.hu

vissza Vissza a kezdőlapra