2003. szeptember 26. péntek 23:16

 

Aláírásgyűjtési akció az EU-alkotmány szövegéhez

 

Surján László az MKDSZ társelnökeként és Semjén Zsolt a KDNP elnökeként aláírási akciót indított azért, hogy a 2003. október 4-én kezdődő úgynevezett Kormányközi Konferencián véglegesítésre kerülő EU alkotmányának szövegébe bekerüljön  a a keresztény örökségre való utalás

2003. október 4-én megkezdődik az úgynevezett Kormányközi Konferencia, amely - most már a tíz új tagállam vezetőinek bevonásával - véglegesíti az Európai Unió alkotmányának szövegét. A munka alapjául szolgáló tervezet "Európa kulturális, vallási és humanista" örökségéről  beszél. Mivel nem kellenek rendkívüli történelmi ismeretek ahhoz, hogy e vallási örökség keresztény mivoltára következtessünk, érthetetlen az az ellenállás, amely a keresztény szó megjelentetését fogadja. Ez tükröződött  abban, hogy az Európai Parlament 211:283 arányban elvetette a kereszténydemokraták azon javaslatát, amely a zsidó-keresztény gyökereket kívánta az alkotmány bevezetőjében megemlíteni.

A végső döntés azonban még hátra van, mindaz, amit eddig megfogalmaztak csak tervezet és előre látható, hogy több ponton módosulni fog. Most van itt az ideje, hogy a választópolgárok kifejezzék akaratukat, és felszólítsák a Kormányközi Konferencia résztvevőit, hogy a többi változtatással együtt a keresztény örökség is méltó helyére kerüljön az alkotmány bevezetőjében.

Ezért kérünk mindenkit, aki egyetért azzal, hogy az alkotmány tegyen utalást Európa keresztény gyökereire, hogy a mellékelt ívet aláírni és környezetével aláíratni szíveskedjék. Az aláírásokat mihamarabb juttassátok el a következő címre:

dr. Surján László 1055 Budapest Széchényi rakpart 19. Képviselői Irodaház.

vissza Vissza a kezdőlapra