2003. szeptember 24. szerda 23:08

 

A Fidesz egészségügyi kabinetjének közleménye

 

Vojnik Mária cáfolja Medgyessy Pétert

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Egészségügyi Kabinetje értetlenül áll Vojnik Mária államtitkár asszony tegnap az INFO Rádióban tett nyilatkozatával szemben.

Az államtitkár asszony nyomatékosan hangsúlyozta, hogy nincs ingyenes gyógyszer. Ezzel szemben Medgyessy Péter a választópolgároknak írt levelében, valamint az Egyetértésben a Nemzettel című programjában személyes vállalást tett, mely szerint kormánya ingyenessé teszi a szív- és érrendszerei megbetegedések, valamint a csontritkulás kezelésére szolgáló gyógyszereket. Medgyessy Péter miniszterelnök úr továbbá 2003. június 6-án, a Parlamentben az ingyenes gyógyszerek kérdésében a következőt válaszolta: "Az ígéretnél dátumot nem jelöltünk meg, hiszen nem mondhattuk azt, hogy biztosan tudjuk, hogy milyen időpontban lehet ezeket megvalósítani. A szándékot, a törekvést fogalmaztuk meg, és ezt a törekvést ma is tartom, valamint az első száz nap vállalásainak a teljesítése garancia a magyar lakosság szemében, hogy be is fogjuk váltani azt, amit ebben a kérdésben mondtunk."

 

Nem kívánnánk továbbá szemantikai vitába bonyolódni, azonban kénytelenek vagyunk felhívni Vojnik Mária figyelmét arra a tényre is, hogy az I/2003 egészségügyi minisztériumi rendelet szerint százszázalékos támogatotti körbe tartoznak, azaz ingyenesen juthatnak hozzá a betegek többek között a cukorbetegséget, a daganatos betegségeket vagy például az epilepsziát kezelő készítményekhez.

 

Fel kell tennünk tehát a kérdést újra: mennyit ér ma Magyarországon Medgyessy Péter szava, és hogyan fordulhat elő, hogy Vojnik Mária államtitkár asszony a miniszterelnök úr ígéreteit semmibe veszi?

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra