2003. július 17. csütörtök 21:42

 

A Fidesz-frakció elnökségének közleménye

 

 

A tegnapi napon végleg világossá vált, hogy a király meztelen. Miközben Medgyessy Péter elégedett mosollyal jelentette be, hogy tervei szerint öt év múlva Magyarországon is bevezetik az eurót, pénzügyminisztere lesunyt fejjel rebegte el, hogy jövőre megszűnnek az adókedvezmények, hogy emelkednek a gyógyszerek és az ingyenesnek ígért tankönyvek árai, nő az áfa, és nem utolsó sorban, hogy a személyi jövedelemadó csökkenését garantáló törvényt visszavonják. Az emberek azonban már tudják, mit jelent, ha Medgyessy Péter tervez. Az elmúlt egy évben kiderült, hogy nagyjából semmit, semmi jót. Amikor pedig a kormányfő nagy ritkán a nyilvánosság elé merészkedik új ruhájában, az emberek nem értik, miért tervezget egyre hosszabb és hosszabb távon, amikor egy évre vállalt ígéreteit sem teljesíti, sőt, amit nagy nehezen odaadott, azt is visszaveszi.

A nyári szabadságolások idején, az euró tervezett bevezetésének bejelentése árnyékában talán azt gondolja Medgyessy Péter, hogy a drasztikus adó- és áremelések, valamint kedvezményeltörlések híre nem fog eljutni az emberekhez. Medgyessy Péter téved.

Magyarország polgárai már rég tudják, hogy minden erőlködése ellenére a kormányfő tehetetlenül szemléli a magyar gazdaság helyzetét, s hogy ahelyett, hogy a magyar gazdaság helyzetét erősítő programokat dolgozna ki, csak megszorító intézkedéseket tud hozni.

Csak remélni tudjuk, hogy nagy ívű tervei között nem szerepel a 2006 utáni politikai szerepvállalás lehetősége, s hogy addigra talán tanácsadói is rájönnek, hogy a király meztelen.

Budapest, 2003. július 17.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Frakció Elnökség

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra