2003. július 22. kedd 21:00

 

Fidesz-közlemény

 

 

Egy felelősen gondolkodó politikus számára első számú, a nemzet egészét érintő kérdés kell hogy legyen a népesedési helyzet alakulása, ezért az év első öt hónapjának megdöbbentő adatai kihívást jelentenek a döntéshozóknak. Tudatában vagyunk annak, hogy a születési és halálozási adatok politikai eszközökkel csak indirekt módon befolyásolhatók. Ez elsősorban bizalomépítést jelent: a gyermeknevelést és a családi élet kiszámíthatóságát, ugyanakkor a kilátástalan jövő miatti aggodalom megszüntetését is. Gyermeket az vállal, aki bízik a jövőben. Hosszú, békés öregkort az élhet meg, akinek nem kell félnie a holnaptól.

Az emberek bizalmát és optimizmusát elvette a Medgyessy-kormány hozzá nem értése - amely gazdasági gondokat okozott - és hibás értékrendje, amely nem a családokra épülő társadalomban gondolkodik és cselekszik.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Szociális és Családügyi Kabinetje felhívja a szocialista kormány figyelmét, hogy üres üzenetek helyett végre térjen vissza a jól bevált gazdaság- és családpolitikához, melyet csak azért, mert azt a polgári kormány alkalmazta, politikai felelőtlenség mellőzni.

Harrach Péter
Szociális és Családügyi Kabinet vezető
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra