2003. szeptember 22. hétfő 08:20

 

Könyörgés tisztességes médiáért
 

 

A budapesti Magyar Szentek Temploma a Képmás Családmagazin kérésére szentmisét celebrált dr. Beer Miklós váci megyés püspök a családközpontú médiáért, melyen több száz ember vett részt, köztük Gáncs Lajos püspök, Surján László és Szalai Annamária országgyűlési képviselők, Ékes Ilona, Sümegh László (a Szent Margit Gimnázium igazgatója), Kondor Katalin, Schmitt Pál, a Fidesz - magyar polgári Szövetség alelnöke, valamint a "házigazda", Illésy Mátyás, a Képmás magazin főszerkesztője.

Beer Mátyás felhívta a figyelmet arra: összefüggés fedezhető fel a fogyó nemzet, a gazdaság helyzete és a modern világ közt. Arra kérte a jelenlévőket, hogy példájukkal irányt mutassanak minden magyar családnak - olvassanak, hallgassanak és nézzenek értékeket hordozó újságot, rádiót és televíziót. Egyúttal gratulált Kondor Katalinnak a szombaton átvett Magyar Örökség-díjhoz.
Schmitt Pál arra kérte a híveket, hogy könyörögjenek azokért, "akik felelős beosztást, hivatalt kaptak, hogy az emberek számára információkat közvetítsenek a televízió, rádió, újság és elektronikus média által". Könyörögtek azért is, hogy "a sötétség, hazugság, az emberek megtévesztése által, az emberi méltóság, és így a családi élet szentsége ne sérüljön, semmiféle alantas indok alapján sem."
A szentmise résztvevői a szertartást követően aláírtak azt az aláírásgyűjtő ívet is, melyben olyan alap létrehozását támogatják, ami a családok értékhordozó médiumait segítenék.
 

Letölthető nyilatkozat
A kinyomtatott és és aláírt íveket a Képmás szerkesztőségének címére (Budapest, 1117 Villányi út 5-7.) legkésőbb október 5-ig kell visszajuttatni. (FIGYELEM! A letölthető anyag 2 oldalas, csak hátoldalasan nyomtatva érvényes!)

 

vissza Vissza a kezdőlapra