2003. augusztus 29. péntek 21:45

Kommentár nélkül!

Ketten beszélnek

 

Újból ketten kétfélét mondanak ugyanarról. Csák Csongor a PM szóvivője elmagyarázza az újfajta ingatlanadó-rendszer elképzelést - benne a max. 2 százalékos adómértékkel, míg az MSZP Sajtószolgálati közleményben tudatja, hogy  "Az ingatlanadó, mint költségvetési eszköz, nem téma és nem aktuális kérdés, nincs napirenden. Ingatlanadót a kormányzat nem vezet be. Ilyet a kormánykoalíció nem támogat."
 

Csák Csongor, a Pénzügyminisztérium helyettes szóvivője

- Miben lenne más ez az új ingatlanadó?
- A Pénzügyminisztérium tervei szerint a jövő évtől egyszerűbb és igazságosabb lesz az ingatlandó-rendszer, ez alatt az építmény és a telekadót értem, a változás lényege az, hogy az eddigi forgalmi érték szerinti adóztatást, ami egy meglehetősen bonyolult szisztémának bizonyult, felváltaná a számított értéken történő adóztatás - mondta el Csák Csongor, a Pénzügyminisztérium helyettes szóvivője.
- Budapesten az átlagos ingatlanoknak az értéke általában 10 és 20 millió forint között van, az új szabályozás szerint az ingatlan 2 százalékát lehetne kivetni az önkormányzatnak, ez azt jelenti, hogy akár évente 400 ezer forintot is kellene fizetni egy lakás után.
- Ez az érték, ez csak egy maximum érték, és egyelőre csak egy elképzelés, tehát a tárca elképzelésében szerepel. Erről majd dönteni fog még a kormány illetve a parlament.
 

Magyar Rádió, 2003. augusztus 28., csütörtök

 

MSZP hivatalos sajtószolgálati közleménye

   "Az MSZP és a kormány a 2004-es költségvetés megtervezésekor garantálja, hogy megőrzi a jóléti fordulat 2003-ban elért eredményeit.
    Az ingatlanadó, mint költségvetési eszköz, nem téma és nem aktuális kérdés, nincs napirenden. Ingatlanadót a kormányzat nem vezet be. Ilyet a kormánykoalíció nem támogat."

2003. augusztus 29. (OS) - Országos Sajtószolgálat

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra