2003. augusztus 19. kedd 23:46

A központi megemlékezésre az egész országból várják az Ifjúsági Fórumok tagjait is

 

Vasárnap Felvidéki Szent István Ünnepség Komáromban

 

Komárom. Felvidéki Szent István Ünnepséget rendez a városban augusztus 24-én, tehát e héten vasárnap az MKP helyi szervezetének ifjúsági csoportja, az Ifjúsági Fórum (IF). A rendezvény azért számít kiemelkedő jelentőségűnek, mivel tájainkon lényegében az első központi Szent István-megemlékezésről van szó, amelyre az egész országból várják az Ifjúsági Fórumok képviselőit. „Ugyancsak évtizedek óta nem volt arra példa, hogy Komáromban magyarországi megyéspüspök tartott volna misét ilyen horderejű ünnepségen” – mondta Petheő Attila, a komáromi IF egyik alapítója.

A Szent András-templomban vasárnap 15 órakor kezdődő szentmisét Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálja. Ezt követően 16.30 órától kulturális fesztivál kezdődik a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán, ahol Boross Péter volt magyar miniszterelnök mond ünnepi beszédet. Az egybegyűlteket Duray Miklós, az MKP alelnöke is köszönti. „Rendezvényünket levélben üdvözölte Orbán Viktor volt magyar miniszterelnök, amire nagyon büszkék vagyunk. Sajnos, egyéb elfoglaltsága miatt személyesen nem tud megjelenni körünkben” – tájékoztatott Petheő.

Az est további részében a magyar történelmi egyházak nemzetmegtartó szerepéről tartanak disputát a Tiszti Pavilon dísztermében; előadók: Raffay Ernő, Beer Miklós, Csáky Pál, Surján László és Sárközi János. Az ünnepséget, amelyet az elképzelések szerint a jövőben más-más helyszínen tartanának meg.

V. KRASZNICA MELITTA

 

Forrás: Új Szó, Pozsony

vissza Vissza a kezdőlapra