2003. szeptember 25. csütörtök 13:55

 

Kondor Katalin elleni újabb támadás

 

Noha a médiatörvény nem teszi lehetővé, hogy valakiből csak egyoldalú támogatással lehessen valamelyik nagy közszolgálati intézmény elnöke, Kondor Katalin állandó támadásoknak van kitéve.

E támadások most olyan szintre jutottak, amely túlmegy a jó ízlés határán, s remélhetőleg megfelelő jogi elégtételt is jelent majd.

A Népszava szeptember 25-én megjelent számában arról számolt be, hogy információik szerint Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke a ´70-es évek közepétől kapcsolatban állt az akkori állambiztonsági szervekkel. Kondor tagadta a vádakat, szerinte a cikk egyetlen célja a rendzavarás. A rádióelnök közölte: beperli a lapot.

"Jól előkészített akcióba kezdett a pártlap Népszava, a több milliárdos K&H botrány érintettje. Az elmúlt napok nagy terjedelmű cikkeinek szinte minden szava hazugság, a Népszavának bíróság előtt kell felelnie minden soráért" - tudatta közleményében Kondor Katalin, a Magyar Rádió (MR) elnöke. A Népszava csütörtöki, terjedelmes cikkében azt állította, hogy az MR elnöke a ´70-es évek közepétől kapcsolatban állt az akkori állambiztonsági szervekkel. "A fedőnévvel, titkos megbízottként kezelt Kondor Katalint - lapunk ismeretei szerint - nem a pénz csábította és nem is zsarolták" - írta a lap, amely azt is állította, hogy Kondor 1973-tól körülbelül 10 éven keresztül jelentett. Ennél több részletet azonban nem közölt a lap. Kondor többször elítélően nyilatkozott az egykori ügynökökről.

A HVG-nek adott egyik interjújában például - amelyet a Népszava idézett cikkében - azt mondta, hogy nem szeretne ügynökmúltú embereket alkalmazni a rádióban. A rádióban a munkatársaktól a vezetőség ennek érdekében bekérette az átvilágító bírák határozatát.

A Teller levél után azt hihettük, hogy leáll a krónikus hazudozás, de sajnos tévedtünk. Az egész akció mögött a fogyadozó példányszámú lap szenzációhajhászása is megfigyelhető, hiszen a cikket teljes terjedelmében csak a nyomtatott változatban lehet olvasni. Az interneten elérhető szöveg csupán az önellentmondást is tartalmazó vádat ismerteti.

vissza Vissza a kezdőlapra