2003. július 22. kedd 22:05

A szocialisták becsapták a nyugdíjasokat (is)

 

 

Az elmúlt napokban két kedvezőtlen hírről értesülhettek a magyar nyugdíjasok. Az egyik szerint az 53. heti nyugdíjat nem novemberben, hanem januárban kaphatják csak meg az érintettek. A másik negatív kormányzati döntés pedig a Medgyessy-csomag adónövelő intézkedése. Bizonyára nem vigasz a nyugdíjasok számára az sem, hogy a megszorító csomag gyermekeiket és unokáikat is hasonlóan sújtja, mint őket - jelenti ki a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Országos Elnökségének közleménye.
 

Közlemény
 

Az elmúlt napokban két kedvezőtlen hírről értesülhettek a magyar nyugdíjasok. Az egyik szerint az 53. heti nyugdíjat nem novemberben, hanem januárban kaphatják csak meg az érintettek. A másik negatív kormányzati döntés pedig a Medgyessy-csomag adónövelő intézkedése.

 

Bizonyára nem vigasz a nyugdíjasok számára az sem, hogy a megszorító csomag gyermekeiket és unokáikat is hasonlóan sújtja, mint őket.

 

A két döntés alapján világossá vált, hogy a szocialisták becsapták a nyugdíjasokat. Egyik kezükkel egyszeri, a nyugdíjalapba nem beépülő juttatást adtak, a másikkal csendben elveszik ennek többszörösét.

 

Az 53. heti nyugdíj átlagos összege 12. 600 forint, a Medgyessy csomag személyenként átlagosan évi 33 ezer forintot vesz ki a nyugdíjasok zsebéből. Vagyis a szocialista kormány a megígért jóléti rendszerváltás helyett közel háromszor annyit von el a nyugdíjasoktól, mint amennyit ad.

 

Magyar Kereszténydemokrata Szövetség
Országos Elnöksége

2003. július 22.

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra