Megjelent: 2003.08.22. 20:56:59

Az MSZP egységes

Lendvai és Keller

Ritka élményben volt része a Nap-kelte nézőinek. Lendvai Ildikó igazat mondott.

Ezt volt képes tenni, amikor meghazudtolta Keller Lászlót, a zsebüvegügyi államtitkárt.

Keller ugyanis egy lapinterjúban korábban arról beszélt, "adott esetben alkuk köttettek" az Orbán-kormány közpénzfelhasználásának ügyészségi vizsgálatai kapcsán. Arra nem tért ki, hogy milyen esetekben, milyen jellegű alkukra gondol. Panaszolta: "az MSZP-frakció hónapokig nem akart kérdést intézni a legfőbb ügyészhez".
Lendvai Ildikó leszögezte: a magyar politikai életben nincsenek politikai alkuk. "Mint a politikai élet részese, nagyon rövidlátó volnék, ha nem venném észre, hogy volna ilyen" - tette hozzá, megjegyezve: a gazdasági élet természetesen nem oszlik olyan mereven pártokra, de ez nem politikai kérdés.
Keller tehát nem tudja mással magyarázni erőfeszítéseinek sorozatos kudarcát, mint azzal, hogy az ügyészség nem végzi el rendesen a munkát és nyilván fejétől bűzlik a hal, továbbá azzal, hogy párttársait az Orbán garnitúra megvette.

Ezek után mit tehetnénk, mint oknyomozó hon-lap? Átvilágítottuk magát a nagy zsebüvegügyist. Az eredmény a mellékelt képen látható. Amint a felvételből világosan látszik, az üvegszem dologban lehet valami, de teljes bizonyosságot ez a kép nem ad. Az kétségtelen, hogy a dicsfény kopott, s az agytekervényeket a felszín teljesen belepi. Valószínűleg ebből fakadó működészavarok okozhatják, hogy Lendvai cáfolata után azt találta mondani, hogy az ő állítása és Lendvaié megáll egymás mellett. Végezetül egy vallomás. Mi a Lenvai Kellernél jobban szeretjük a német nyelvterületen ismert Rathaus Kellert. Ehhez azonban nem Lendvainak kellene nevet változtatnia.

Szelle

vissza Vissza a kezdőlapra