Megjelent: 2008.12.10. 19:17:37

A hazug embert könnyebb utolérni,
mint a sánta kutyát

Adatok és adatok

Az MSZP harcosan felszólít: "Beszéljenek az adatok és a tények!"
Ám ha ezt komolyan gondolták volna, talán utána jártak volna, hogy mik is a tények. Ha valaki nem restelli, és kézbe veszik az MSZP adatokat és tényeket, talán el is hiszi, hogy most minden jó, s az előző ciklusban minden rossz volt. Nem vesződünk most azzal, hogy az MSZP tényeit más, például KSH által közölt tényekkel szembesítjük. Ha ezt tennénk, még arra a következtetésre jutna a Köztársaság-tér, hogy a KSH is az ellenzéki Fidesz nyomása alatt áll. (Annyit csendben megjegyzek azért, hogy a szocialista kampányfüzet nem vesződött a részletekkel. Sorozatban jelenti ki, hogy a Fidesz állításait cáfolják a tények. De sem azt nem közli ellenőrizhető módon, hogy a Fidesz hol, mikor állította, amit a szájába ad, sem azt, hogy mik azok a tények, amik állítólag bármit is cáfolnának.)

Számomra mindennél többet mond, hogy az utcán osztogatott - illetve küldöncökkel kihordtatott - reklámanyag úgynevezett tényei eltérnek a füzettel látszólag megegyező és az MSZP honlapjáról pillanatnyilag letölthető változatban. Kinek higgyünk tehát, az MSZP-nek vagy az MSZP-nek? A válasz egyszerű: az MSZP-nek soha ne higgyünk, se brosúrájuknak, se honlapjuknak, se semmi féle megnyilvánulásuknak. 
 

 

Az MSZP utcai harcosai által osztogatott füzet

Az MSZP honlapjáról letölthető szöveg

Pályakezdő szakorvosok nettó jövedelme 86144 forint

78068 forint

20 éve dolgozó egyetemet végzett könyvtáros nettó bére 92152 forint

87369 forint

Özvegyi nyugdíj változásának mértéke: 25 %-kal nő

20-ról 25  %-ra nő

Ingyen tankönyvben részesülők száma idén 700 000

2005-ben 800 000

Mezőgazdasági termelők adósságának rendezésére 60 milliárd forint

45 milliárd forint

 

 

A fenti öt tételből kettő igényel magyarázatot. Aki utána számol, az özvegyi nyugdíj megemeléséről szóló két változat számszakilag azonos.  Mégsem mindegy, hogy melyiket gondolják komolyan. A négy évre tervezett özvegyi nyugdíj emelés 50 százalék volt. Ha a füzetben olvasható megfogalmazás az igaz, akkor egy eredetileg 10000 forintos nyugdíjból most 12500 lett és majd 15000 lesz. Ha most 25 %-ra emelnek, az ugyancsak 12500, de ha majd 50 százalék lesz, akkor 25000-re kell emelni. Tehát az eltérés igen nagy. Csak nem a szűkebb változatra próbálnak lassan visszatáncolni??

A másik tétel, amiről külön kell szólni az ingyen tankönyv. Mint jól tudjuk, az ingyen tankönyv több helyen sok ezer forintba kerül - hol a családoknak, hol az önkormányzatoknak. De nemcsak ez a baj. Az ígéret az volt, hogy minden iskolás számára ingyen lesz a tankönyv, most pedig már csak a rászorulókról beszélnek. Ezt a megszegett választási ígéretet próbálják most sikerként feltüntetni.

Végül egy megjegyzés: Az "MSZP csapatjátékra" szakértők szerint legkevesebb 120 milliót költött a kormánypárt a pénzünkből.

 

Szelle György

vissza Vissza a kezdőlapra