2003. július 29. kedd 23:28

 

MSZP-s cégek az eltűnt dollármilliók mögött

 

 

Nyomozást rendelt el az ORFK Pénzügyi Nyomozó Igazgatósága a hazánkkal szemben fennálló orosz államadósság lebontása során elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt - tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben szinte kizárólag olyan cégeket érintettek, amelyek az MSZP-hez kötődnek.

 

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) több mint egy hete tett feljelentést az ügyben ismeretlen tettes ellen. Németh Lajos, az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese közölte: a Pénzügyi Nyomozó Igazgatóság - az adórendőrség utódja - számviteli rend megsértésének gyanúja miatt július 23-i hatállyal nyomozást rendelt el. Hozzátette: azt, hogy a rendőrségi eljárás várhatóan meddig tart nem lehet tudni.

 

Mint ismert, az államadósság rendezéséről még tavaly egyezett meg Moszkvában Medgyessy Péter kormányfő. A végleges megállapodást idén januárban László Csaba pénzügyminiszter írta alá orosz kollegájával Alekszej Kudrinnal. Az egyezség értelmében az orosz fél 82,75 millió dollárt fizetett hazánknak. A magyar kormány ugyanakkor hozzájárult mintegy 61 millió dollár adósságból történő leírásához. A Magyar Nemzet már többször beszámolt arról, hogy az adósságállomány tekintetében a két ország nyilvántartása 61 millió dollárral és kamataival eltért.

 

Forrás: Magyar Nemzet

 

vissza Vissza a kezdőlapra