2003. szeptember 22. hétfő 00:35

 

Orbán Viktor Békéscsabán

 

Az egyházak vezetőinek, az önkormányzati tisztségviselőknek, mind az ország kormányrúdjánál állóknak és az ország házának padjai sorában ülőknek is tudniuk kell, hogy azok az emberek, akik a következő esztendőnek esetleg vesztesei lesznek, azok vesztesei lesznek az európai uniós csatlakozásnak is - mondta Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke Békéscsabán.

Orbán Viktor, a békéscsabai református gyülekezet hálaadó istentiszteletén vasárnap Békéscsabán elmondta: - "Világi és egyházi közösségekkel való találkozásaim alkalmából mindig és mindenkit arra buzdítok, hogy a csatlakozásig hátralévő kevesebb mint egy esztendőt okosan használjuk ki, szedjük össze magunkat, alkossunk bölcs költségvetést, hozzunk bölcs önkormányzati és egyházi döntéseket".
"Ezekkel a döntésekkel olyan utat jelöljünk ki, amely alkalmat ad arra, hogy felkészüljünk az előttünk álló nehéz versenyre" - tette hozzá Orbán Viktor.

Mi továbbra is csak saját magunkra, a saját munkánkra számíthatunk

Az európai uniós csatlakozásra utalva kijelentette: "Ne higgyék, hogy önmagában ez a döntés, ez a lépés megoldja a problémáinkat. Mi továbbra is csak saját magunkra, a saját munkánkra számíthatunk" - szögezte le. Az Európai Unió mindannyiunk számára erős versenyt jelent, de a verseny közben már késő azon gondolkodni, hogy nem készültünk fel tisztességesen - mutatott rá Orbán Viktor.
Az Európai Unió a jövőben is alkalmatlan arra, hogy bajban, válságban lévő országok problémáit orvosolja, hanem csak arra való, hogy a dolgozni akaró, dolgozni tudó és már lendületben lévő országokat és népeket újabb lendülethez juttassa - emlékeztetett a politikus.
"Jó, ha tudjuk, az az ország, amely gazdasági válságtól terhelten lép be az Európai Unióba, nemhogy orvosságot nem kap a bajaira, de könnyen lehet, hogy a bajai csak súlyosbodnak" - mondta.

A hálaadó istentiszteletet abból az alkalomból tartották, hogy befejeződött az 1912-ben épült békéscsabai református templom teljes rekonstrukciója, így a háborúban megsérült ablakokat ismét ólomüvegek díszítik.
Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke igehirdetését ezért a templomba bevilágító szivárvány színei köré csoportosította. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor beszéde végén megjegyezte: "Figyelemmel kísértem a püspök úr szavait, a színekről elmondott gondolatait, és az első helyen azt jegyeztem meg, hogy a szivárvány színeiben a vörös után a narancssárga következik. Mindannyian biztatást remélhetünk ebből a hírből és bízhatunk abban, hogy előbb-utóbb megtaláljuk azt utat, mely képességeink és tehetségünk szerint való".

MTI - fidesz.hu

vissza Vissza a kezdőlapra