2003. augusztus 11. hétfő 20:51

Páneurópai Piknik évfordulóján Sopronban

 

Tőkés Lászlót is várják a Páneurópai Piknik évfordulóján Sopronba. Az 1989. évi Páneurópai Piknik és határnyitás 14. évfordulójára emlékeznek Sopronban augusztus 19-én, ahol, a megemlékezés vendége lesz Tőkés László, Királyhágó-melléki református püspök.

A Páneurópai Piknik '89 Alapítvány, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, valamint a B. W. Pannónia Med Hotel szervezésében, továbbá a soproni Erdélyi Kör közreműködésével kerül sor az idei piknik-évforduló megünneplésére Sopronban.

Az előzetes tervek szerint, augusztus 19-én, 16.00 órakor az immár hagyományossá vált helyszínen, a Pannónia Med Hotelben Közép-európai változások - A romániai forradalom-Temesvár címmel nyílik kiállítás, amelyen Tőkés László püspök megnyitóját követően, Orban Traian, a Temesvári Múzeum Igazgatója tart tárlatvezetést.

A határnyitás helyszínén, a Sopronkőhidai Emlékparkban délután 18.00 órakor Rainer Jork, Bundestag képviselő emlékezik meg a történelmi eseményről, beszédet mond Túri Gábor, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere.
Este 8.00 órakor a közelmúltban felavatott Hűség-kútnál (Sopron, Várkerület) Tőkés László püspök mond ünnepi beszédet.

A Páneurópai Piknik szervezői mindig is fontosnak tartották, hogy évente megemlékezzenek az újkori történelem egyik legnagyobb horderejű eseményéről, a '89. évi sopronpusztai határáttörésről.

Kapcsolódó cikkek:

A Páneurópai Piknik és Temesvár–1989. december fotódokumentum-kiállítása Nagyváradon
A Páneurópai Piknik - ma (2002.)

cyberpress.sopron.hu

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra