Megjelent:2003.07.23. 18:02:56

Pártnézőben

Mit is írnak a párthonlapok?

Itt a nyár, az emberek (egy része) nyaral, elment a miniszterelnök is, pedig nem is kell szavazni kényes törvényekről a parlamentben.

Leáll sok minden, de működnek a pártok honlapjai. A Magyar-Hon-Lap annak nézett utána, hogy mennyire.

 

(A parlamenti pártok honlapjai elérhetők a MHL sajtó oldaláról.)

 

MSZP: A honlap "élő", bár nem lenyűgözően friss. Az adó nem csökkentő vitában még nem közli, hogy az SZDSZ nem szavazza meg a csökkentés elhalasztását. A vastagbetűs cím: egyeztetnek a kormánypártok, holott mára megmerevedtek az álláspontok: egymástól várják a javaslatokat. Kovács László szerepel a címlapon, de az általa oly nagy sikernek tartott "áttörés"-ről, a pozsonyi és bukaresti tárgyalásokról nem szólnak.

 

Fidesz Magyar Polgári Szövetség: A honlap nem is napra, hanem órára, szinte percre kész, sőt közli a Szövetséghez tartozó politikusok holnapi médiaszerepléseit is. Egy aktuális hír, amelynek az MSZP oldalán is helye volna: Még az MSZOSZ is tiltakozik a 13 havi nyugdíj egy hetire zsugorodott kifizetésének halasztása ellen.

 

SZDSZ: A honlap első helyén az adócsökkentés melletti kiállás többféle változatban. A lap nem használja ki a képernyőt, viszont van egy érdekes elemzése. Legalábbis erre utal egy kiemelt cím:

 

(kattints rá)

Kíváncsiak voltunk, tényleg mit is tettek tavaly, azon túl, hogy ismét vadházasságra léptek az MSZ(M)P-vel. Nem lettünk okosabbak: a 404-es hiba figyelmeztetése a válasz. Tehát:

- Mit tett az SZDSZ 2002-ben?

- 404 hibát.

Őszinte, de hogyan számolták?

 

Az MDF is őszinte: "Július 22. és augusztus 24. között a honlap frissítése a napi tempó helyett az aktualitások szerint történik." Ennek ellenére nem elavult a lap, de a friss hírek iránt érdeklődőknek nem ez a lap ajánlott.

 

MIÉP: Van rajta mai hír: tíz éves a MIÉP. ezt megelőzően július 16-án tettek ki valamit.

 

FKGP: Nagy eredménye: bejön. Jópár hónapja ugyan az a szöveg olvasható, ami ennél a gyakran változó pártnál nagy eredmény: "A Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Párt - hazánk legrégibb, ma is aktív politikai szervezete - üdvözli a kedves olvasót megújult honlapunk elektronikus újság oldalán! A www.fkgp.hu címen - a párt állandóbb adatait és ismertetőit találja, míg itt, a www nélküli fkgp.hu oldalon kezdődő portánkon, a portálnak nevezett elektronikus napilapunkban a friss hírek és kapcsolattartás médiumát találja."

 

KDNP: A párt jogi rendezésének folyamata még nem érte el a honlapot, mivel testvérszervezetünkről van szó, megjelenítését magunkra vállaltuk.

 

 

Surján László

 

vissza Vissza a kezdőlapra