2003. szeptember 25. csütörtök 21:37

 

A Polgári Egyesület Szombathelyért közleménye

 

 

Nyílt levél Wolfgang Schüssel kancellár úrnak

Tisztelt Kancellár Úr!

Egyesületünk, a Polgári Egyesület Szombathelyért idestova másfél éve működik, s olyan tagokkal büszkélkedhet, mint dr. Széll Kálmán (a történelmi Széll család sarja), Gécsek Tibor (Európa-bajnok kalapácsvető) és dr. Szabó Gábor (városunk volt polgármestere).

Egész tagságunk és Szombathely Város polgárai nevében szeretettel és nagy örömmel köszöntjük Önt szűkebb pátriánkban, mint a polgári értékrend letéteményesét. Nyilván ismeretes Kancellár Úr előtt, hogy bizonyos, a jelenlegi magyar Kormányhoz közel álló cégek konzorciuma lignitbányát kíván nyitni Szombathely mellett, Narda község határában, mely az Ön országától is mindössze 6 km-re fekszik.

A szombathelyi polgároknak és Burgenland lakosságának közös érdeke, hogy e bánya és a tervezett erőmű soha ne épülhessen fel. A magyar kormány első embere, Medgyessy Péter azonban nem határolódott el konzekvensen e beruházás támogatásától. Így nekünk nem maradt más esélyünk, mint végső kétségbeesésünkben az Ön tevékeny segítségét kérni abban, hogy a miniszterelnöki csúcson megszülessen egy közös, a lignitbánya- és erőmű-létesítést ellenző nyilatkozat. Ebben számítunk Kancellár Úr aktív közreműködésére.

Reméljük, hogy hazánk uniós csatlakozása után a magyar-osztrák kapcsolatok - melyek évszázadokra nyúlnak vissza - még gyümölcsözőbbek és intenzívebbek lesznek, mint eddig.

Szombathely, 2003. szeptember 25.

Pap Hunor Örs

A Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra