2003. augusztus 28. csütörtök 09:58

 

A Fidesz Győr-Moson-Sopron megyei választmányának nyilatkozata

 

 

A Fidesz megyei vezetői megdöbbenve értesültek arról, hogy a Ringa Rt. ügyében a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és politikai államtitkára, Szanyi Tibor a nyilvánosság számára egymásnak ellentmondó és valótlan információkat ad. Ezt felelőtlennek és felháborítónak tartjuk, különösen azért, mert az elkeseredett emberekben ez csak tovább növeli a meglévő bizonytalanságot. Bizonytalanok az emberek, hiszen a megoldatlanul maradt sertésválság után most már egy meghatározó feldolgozóipari cég jövője is veszélybe került.

A Győr-Moson-Sopron megyében élő polgárokat mindeközben fokozódó aggodalommal és nyugtalansággal tölti el a Ringa Rt. bezárásával kapcsolatban, hogy a kormányzati tehetetlenség miatt érdemben még mindig semmilyen kézzelfogható segítséget sem kaptak. A Fidesz megyei vezetői nem értik, hogy Szanyi Tibor államtitkár úr miért nem hozta eddig nyilvánosságra a Ringa megmentése érdekében állítólagosan "keddre virradóra" megkötött megállapodást.

A Ringa tulajdonosa az Arago Rt., MSZP közeli cégként ismert. Arra kérjük tehát a jelenleg kormányzó szocialista nagytőkéseket, hogy ne küldjék utcára az embereket, és ne lehetetlenítsék el a gyárbezárással a sertéstartókat, beszállítókat és családjaikat.

Felhívjuk ismét a kormány figyelmét arra, hogy a polgárokkal és az érdekképviseletekkel együttműködve tegyenek meg mindent azért, hogy több száz család számára a Ringa továbbra is biztosítsa a megélhetést.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselői továbbra is minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a gyár tovább üzemelhessen.

dr. Szakács Imre,
a Fidesz Győr-Moson-Sopron megyei választmányának elnöke

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra