2003. július 16. szerda 21:15

Szigetfesztivál 2003.

 

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Hajógyári szigeten a fesztivált
július 30. és augusztus 6. között.

 

A program felsorolhatatlan, de azért előzetes böngészésre és válogatásra mód van a Sziget-honlapon

 

Közlekedés:

A fesztiválra fél áron utazhatnak a vonattal érkezők az ország bármely pontjáról. Ehhez az induláskor teljes árú jegyet kell venni, amit a visszautazáshoz a Sziget információs sátránál illetve a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium sátrában lehet - reggel 9 és este 9 óra között - érvényesíttetni, így "a visszaútra már nem kell spórolni".

A  szigetről a Nyugati pályaudvart érintve a Madách térig és vissza minden nap este 10-től reggel 6-ig buszjáratokat indítanak.

A Jászai Mari tér és a Hajógyári-sziget között hajó szállítja a vendégeket, a fesztiválon működő taxiállomásról pedig kedvezményes árakkal szállítják az utasokat.

 

Szolgáltatások:
A  fesztiválváros központjában működik majd

A csónakháznál ingyenes értékmegőrző áll a vendégek rendelkezésére.

 

A szigeten 10 helyen lehet majd bankkártyával fizetni, ezen kívül 5 bankautomatából lehet pénzt felvenni.

 

A fesztiválra látogatók pokrócot és polifoamot bérelhetnek, a külföldiek pedig a Magyar Nyelvi Elsősegély Sátorban ismerkedhetnek meg a leggyakrabban használt magyar szavakkal, kifejezésekkel.

 

A Sziget fesztivál egy hete alatt több mint 350 fővel dolgozik az egészségügyi bázis, köztük orvosok, mentősök, nővérek, ápolók, elsősegélynyújtók, szociális munkások.

 

Ellátás:

 

Tavalyhoz képest duplájára nő a zuhanykonténerek és mintegy hatszorosára a melegvíz-előállító konténerek száma, 15 ivókutat és számos locsolókocsit állítanak szolgálatba.

 

Állítólag megoldják a mellékhelyiségek sötétedés utáni kivilágítását is.

 

A szigeten körülbelül 50 melegkonyha, csaknem 60 kocsma - köztük 3 borozó és 10 koktélbár - fogadja a vendégeket.

 

A korábbiaknál több helyen vásárolhatnak édességet a látogatók, lesz cukrászda, árusítanak fánkot, kürtöskalácsot és lángost, 3 zöldséges, 10 jégkrém és 5 energiaital árusító hely valamint 5 ABC üzemel majd.

 

Biztonság:

 

"Az elmúlt évekhez hasonlóan komoly energiát fordítanak a szervezők a fesztivál lakóinak biztonságára" - ígérik. Az szigeten működő 1200 fős biztonsági szolgálaton túl állandó rendőrörs működik; a tömegirányító feladatokat nyelveket beszélő egyetemisták-főiskolások látják majd el.

 

A tavalyi Sziget-fesztiválon 355 ezer látogatót regisztráltak

vissza Vissza a kezdőlapra