2003. július 26. szombat 22:16

 

Sziget fesztivál - ökumenikus sátor is lesz

 

 

Közös Pont elnevezéssel az idén is sátrat állít a budapesti Sziget fesztiválon az Ökumenikus Ifjúsági Iroda: a jövő hét közepétől papok és lelkészek, valamint különböző programok várják a fiatalokat az óbudai Hajógyári-szigeten.

Az iroda, amely a katolikus, a református és az evangélikus egyház ifjúsági munkáját képviseli, immár negyedszer lesz jelen a fesztiválon.

Az egyhetes eseménysorozat keretében, jövő vasárnap három alkalommal tartanak szentmisét, illetve istentiszteletet a sátorban.

Emellett a szervezet előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket rendez, keresztény zenekarok mutatkoznak be, lesz továbbá meditáció, az apostolok korába visszarepítő kalandjáték és "Alkoss-sarok" is.

"Mindehhez lelki hátteret biztosítanak az állandóan jelenlévő papok és lelkészek, akik felkészült fiatalokkal együtt beszélgetésre, meghallgatásra, vitára várják a sátorba betérő fiatalokat" - mondta.

A sajtófelelős hozzátette, hogy a beszélgetések minden nap más-más téma köré szerveződnek. A szerdai nyitónapon "Embernek lenni" címmel jelölték meg a nap témáját, a továbbiakban pedig az előítélet, a döntés, a szenvedély, az áldozathozatal, illetve a jövő áll majd a késő esti Szókimondó című fórum középpontjában.

"A közvetlenség és nyíltság szellemében szeretnénk a szigetlakókhoz fordulni: ezt sugallja az egyszerű díszlet, a beszélgetésre hívó feliratok és a teaházas jelleg" .

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra