2003. szeptember 26. péntek 21:37

 

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör közleménye

 

 

Mélységesen felháborít minket a Magyar Rádió elnökét, Kondor Katalint a baloldal szócsöveként ismert Népszava részéről ért újabb útszéli támadás.

Miután a kormánypártok sem a rádió működésének törvényességét, sem az Elnök asszony szakmai munkájának eredményességét nem tudták megkérdőjelezni, most Kondor Katalin lejáratásával, erkölcsi integritásának lerombolásával próbálkoznak.

Ez a támadás része az MSZP koncepciós hadjáratának, mellyel megkísérli ellehetetleníteni mindazokat a törvényesen választott vagy kinevezett vezetőket, akik nem hajlandók a kormánypárt hol nyílt, hol burkolt, de mindig törvénytelen törekvéseit kiszolgálni.

Járai Zsigmond, Polt Péter és Szász Károly után most Kondor Katalin következett.

Része ez a támadás annak a hadjáratnak is, amellyel a kormánypártok egytől egyig a hatalmukba kívánják keríteni a független, közszolgálati médiumokat. A Magyar Televíziót már megszállták, most a rádió van soron.

A Kondor Katalin ellen folyó hajtóvadászat a sajtószabadság és a demokrácia ellen intézett nyílt hadüzenet.

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mélyen együtt érez a Magyar Rádió elnökével, szolidaritásáról biztosítja, és sok erőt kíván neki munkája folytatásához.

Budapest, 2003. szeptember 26.

Szövetség a Nemzetért Polgári Kör

Hende Csaba
 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra