2003. szeptember 15. hétfő 23:42

Kommentár nélkül!

Teller Ede és a sajtó

 

Az elmúlt két napban olyan események indultak el a magyar sajtóban, amelytől - úgy gondoljuk - minden jóérzésű ember visszaborzad.

 

Teller Ede üzenete
 

Teller Ede halála előtt néhány nappal megfogalmazta a magyar belpolitikával kapcsolatos álláspontját. A dokumentumot a világhírű atomtudós közvetlen munkatársai faxolták el szerkesztőségünkbe, mellékelve a tudós jóváhagyó aláírását. Eljutott hozzánk egy levél is, amelyben a feljegyzés megszületésének körülményeit részletezték: Teller diktálta a szöveget, amelyet többször is finomított, ellenőrzött. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a feljegyzést, illetve annak eredeti, angol nyelvű változatát, valamint Teller jóváhagyó aláírását.

Népszabadság 2003. szeptember 15.

 

 

A Fidesz kétli a Teller-üzenet eredetiségét

 

Halász János hétfői közlése szerint a Fidesznek kétségei vannak a közelmúltban elhunyt világhírű atomfizikusnak, Teller Edének a magyarországi politikai ellenzéket ostorozó posztumusz üzenetével kapcsolatban.

"Amíg nem ismerhetjük meg Teller Ede eredeti feljegyzéseit, kétségeink vannak, hogy a Népszabadság című napilapban megjelent írás hiteles-e, valóban Teller Edétől származik-e" - mondta a Fidesz-frakció szóvivője

Hír-Tv 2003. szept. 15.
 

 

Nem valódi a Népszabadságban megjelent levé
Teller Ede legközelebbi munkatársa hamisítványnak nevezte az irományt

 

Információink szerint nem valódi az a Teller Edének tulajdonított levél, amely a Népszabadság mai számában jelent meg. Az elhunyt Professzor legközelebbi magyar munkatársa a Hír Tv-nek megerősítette, hogy nem Teller Ede írta az ominózus levelet. A munkatárs szerint a professzor ajándékba adott, aláírt névjegykártyáján lévő aláírást használták fel a levél hitelesítésére.

Videó: A telefonnál Teller Ede legközelebbi munkatársa

 

vissza Vissza a kezdőlapra