2003. augusztus 20. szerda 23:29

Schmitt Pál: több leszünk, mint egy párt

 

Azt ígértük, hogy több leszünk, mint egy párt és úgy érzem, jó úton járunk - közölte Schmitt Pál a Fidesz alelnöke szerdán a Történelem Fő utca című rendezvényen, a budapesti polgári körök kulturális, közéleti találkozóján, a Gesztenyéskertben.

 

A Fidesz alelnöke szerint a néhány hónapja újjáalakult szövetség minden megmozdulása azt a célt szolgálja, hogy több legyen, mint egy párt.

"A Történelem Fő utca közéleti fórum az együtt gondolkodó, hasonló értékek mentén élő emberek számára" közölte, hozzátéve: ha a világnak is van fő utcája, annak a végén a béke és a szolidaritás van. Schmitt Pál szerint az ország fő utcáját, az európaiságot és a kereszténységet Szent István jelölte ki.

"Ezen a fő utcán kell mennünk nekünk magyaroknak, mind a 15 millióan" - tette hozzá a politikus.

Schmitt Pál - utalva arra, hogy néhány hónapja belépett a Fideszbe - közölte: átgondolta, túl sok négy év nincs, arra hogy kifejezze szimpátiáját.

"Egy Szent István nap jó alkalom arra, hogy számvetést tegyünk: megvárjuk-e a következő négy évet, vagy válasszunk korábban" - mondta a Fidesz alelnöke, hozzátéve: a párt tagozataiba ezrével lépnek be "a döntésüket előrehozó emberek".

Schmitt Pál végezetül részleteket olvasott fel a Fidesz legutóbbi kongresszusán elfogadott alapítólevélből, azt hangsúlyozva: ezekkel bárki könnyen azonosulhat.

"Rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében" - emelte ki a Fidesz alelnöke ünnepi szónoklatában.

 

MTI nyomán

vissza Vissza a kezdőlapra