2003. július 10. csütörtök 16:17

 

Valami bűzlik

 

 

Valami bűzlik, szoktuk mondani, ha gyanús jelekkel találkozunk, s esetleg az a benyomásunk, hogy a szőnyeg alá akarnak seperni valamit.

 

Úgy tűnik, hogy most már nem lehet. A K and H Equities-zel kapcsolatban feltárt tények alapos értékelése után Rejtő E. Tibor, a K and H Bank vezérigazgatója és Ludo Jacobs vezérigazgató-helyettes benyújtotta lemondását. Az igazgatóság ülését augusztus 4-re hívták össze. Az MTI-hez eljuttatott közlemény hangsúlyozza: a lemondás annak ellenére történt, hogy a bank a felső vezetők esetleges érintettségéről szóló sajtóhíreket a leghatározottabban visszautasítja.

 

Ez az utóbbi megjegyzés figyelemre méltó. Lemondani ugyanis nem akkor kell, amikor már ég a ház, hanem akkor (is), ha valaki ártatlanul gyanúba kerül és ezzel hazájának vagy cégének árt. Erre volt példa a szociáldemokrata Brandt kancellár lemondása vagy nemrégiben Nógrádi László miniszter úré. Lehet, hogy a vezérigazgató és helyettese is ebbe a kategóriába tartoznak, de lehet, hogy csak a figyelmet akarják elterelni. A baj mindenesetre nagyobb, mint kezdetben sejthettük.

 

Szelle György

Háttéranyag

 

vissza Vissza a kezdőlapra