2003. december 17. szerda 20:59

E-mailben érkezett

Régi álom már valóság

 

 

Tisztelt listatagok!

2003. december 15.-én "gördült" ki a nyomdából a CSÁNGÓ TÜKÖR nevű havi lap. Szerkesztették a Magyarországon tanuló csángó fiatalok és szól mindenkinek, akit érdekel a csángóság.

 

Tudomásom szerint létezett évekkel ezelőtt még egy csángó újság Szegeden. Az volt a neve hogy "Ösvény". Valami miatt megszűnt. Ennek az újságnak is a kitalálói már kerestek engem most kb. két éve. Nem tudtam biztatót mondani. Idén, november elején keresték fel a Csángó Koordinációs Irodát és én bevettem a pályázatukat. Az Európa a Csángókért Alapítvány kuratóriuma elfogadta, hogy támogatja az újság létrejöttét, és ebből kifolyólag az alapítvány a felelős kiadója az újságnak.

 

Az első számban olvasható:

Az újság címe azonos a Csángó Koordinációs Irodáéval. Itt lehet megrendelni, még nem tudjuk hogyan fogjuk eljuttatni (valószínű térti vevényes lesz). Az a legjobb ha a csángó táncházakban érdeklődtök utána, mint például a Tatros táncházban vagy az Almassy téri Szabadidő Központban a dec.19.-i Csángó Táncházban (este 19-től), ahol a Tatros lép fel és még sokan mások segítenek a hangulat megteremtésében.

 

Várjuk mindazon csángókat, akik úgy érzik egy kicsit is szeretnének és tudnak is írni. Várjuk a gyimesieket, háromszékieket, északikat, délieket.

 

Jó olvasást és békés karácsonyt kíván

 

Bogdán Tibor
 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra