2003. november 23. vasárnap 00:00

 

Ismét Gyürk András a Fidelitas elnöke

 

A rendszerváltoztatás óta nem volt még olyan időszak, amelyben ennyi kormányzati bornírtság, ennyi mellébeszélés, ennyi korrupciós botrány és ennyi kormányzati arrogancia sűrűsödött volna össze - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Fidelitas VI. tisztújító kongresszusán Budapesten. Véleménye szerint a Medgyessy-kormány eredményei láthatóak és kézzel foghatóak. "Sorozatos gyárbezárások, kivonuló tőke, csökkenő gazdasági teljesítmény, növekvő államadósság és infláció, leépítés és leépülés szinte minden szinten" - mondta a politikus, hozzátéve, hogy Magyarország érezhetően lendületet vesztett. A kongresszus a délutáni órákban ismét Gyürk Andrást választotta elnökké.

 

A frakcióvezető arra hívta fel hallgatósága figyelmet, hogy a hamisság és az igazság közötti háborúban először mindig a hamisság nyeri meg az első csatát, de az igazság nyeri utolsót.

Gyürk András, a Fidelitas elnöke úgy vélte, hogy a Medgyessy-kormány a számokban hadat üzent a fiatalabb korosztályoknak.

"Ne dolgozz, ne lakj, ne mászkálj, ne pofázz külföldiül, egyáltalán hallgass, légy észrevehetetlen, ne legyen saját jövőképed és kopj le" - foglalta össze a politikus azt, ami szerinte a Medgyessy-kabinet üzenete a fiatal korosztálynak.

Egybevetette a korosztályra vonatkozó kampányígéreteket a kormány intézkedéseivel és úgy vélte, hogy a Medgyessy-kormány a félreértések kabinete.

Gyürk András szerint a szocialisták szereptévesztésben vannak, egyszerre viccesek és riasztóak.

"Csupa szétesett személyiség, élükön a szellemi keresztapával, a KGB ellen oroszlánként küzdő szocialista James Bonddal, aki egyszerre vicces és riasztó" - mondta a Fidelitas elnöke.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, a legfőbb ügyész és a jegybank elnöke elleni támadások kapcsán Gyürk András azt mondta, hogy a rendszerváltoztatás illúziójának utolsó darabkái foszlanak szét.

"A szólás és gyülekezési szabadság, a jog előtti egyenlőség helyett jön a kádárista maszatolás, meg a technokrata hablaty" - szögezte le a politikus, aki szerint úgy tűnik, hogy a szabadságért meg is kell küzdeni.
 

Ismét Gyürk Andrást választották elnökké

 

A kongresszus ismét Gyürk Andrást választotta elnökéül a szervezet VI. tisztújító kongresszusán. A szavazást megelőzően a küldöttek zárt ülés keretében módosították az alapszabályt.

Ennek értelmében az eddiginél több, összesen 15 alelnök tevékenykedik a szervezetben, közülük alakul meg az öttagú ügyvezető elnökség, amelynek tagjait az első elnökségi ülésen jelölik ki.

Újra alelnökké választották többek között Rogán Antalt, Szijjártó Pétert, Nyitrai Zsoltot, Dobó Lászlót és alelnök lett - első ízben - Erdős Norbert.

 

Gál J. Zoltán kormányszóvivő reagálása

 

Gál J. Zoltán szomorú dolognak tartja, "ha egy fiatalok által összehívott rendezvényen egyetlen előremutató gondolat" sem hangzik el. A kormányszóvivő ezt a Fidelitas tisztújító kongresszusán elhangzottak kapcsán.
 

Gál J. Zoltán szavai szerint ez nem jellemző egyébként a magyar fiatalokra, legfeljebb a Fidelitas és a Fidesz vezérkarára.

"Majd, ha mondanak újra önálló gondolatot, önálló javaslatot és lesz véleményük a világról és az új kihívásokról, akkor érdemes érdemben reagálni, addig nem" - jelentette ki a kormányszóvivő.

 

MTI alapján

vissza Vissza a kezdőlapra