2003. november 13. csütörtök 00:01

 

A Fidesz-frakció elnökségének közleménye

 

 

Juhász Gábor és Arató Gergely mai tombolása immár nem hagy kétséget senkiben afelől, hogy a Medgyessy-kormány már nem a pályán támad, és minden mindegy alapon elhagyva a játékteret, immár a lelátókon ülőket is széjjelkergetve tör-zúz, a futball-huligánokat megszégyenítő módon. Politikai vandalizmusuk azonban érthető, ezzel akarják elterelni a figyelmet a valódi problémákról, jelenleg éppen a jövő évi költségvetésről, valamint a kormányig elérő bankbotrányról.

Juhász Gábor és a szocialisták ezzel együtt kiállították magukról a bizonyítványt. Ma ugyanis azt kérték számon a Fidesz-frakción, amit maga Medgyessy Péter ígért: adócsökkentést és jóléti rendszerváltást, azaz csökkenő bevételeket és növekvő kiadásokat. Ahelyett azonban, hogy egymást túlkiabálva gyaláznák az ellenfelet, Juhász Gábor és Arató Gergely jól tenné, ha inkább válaszolnának az alábbi kérdésekre. Brahinak tarják-e azt a fideszes módosító indítványt, amely 20 millió forintot kíván visszaadni a vakoknak és a gyengén látóknak, amit a szocialisták most el akarnak venni? Brahinak tartják-e, hogy a magyar gazdák megkapják a kormány által ígért 30 százalékos nemzeti kiegészítést? Brahinak tartják-e azt a javaslatot, amely biztosítaná a fedezetet a nővérek hűségjutalmának kifizetésére, amire a miniszterelnök a szavát adta? Esetleg brahinak tartják-e, azt az indítványt, amely Medgyessy Péter ígéretének megfelelően ingyen juttatná a csontritkulásban és szívbetegségben szenvedőket a gyógyszereikhez?

Juhász Gábor és Arató Gergely mai nyilatkozatából azonban egyértelműen kiderül, hogy sem Medgyessy Péter, sem az MSZP, egy percig sem gondolta komolyan mindazt, amit a polgároknak megígértek, sőt, ma már nem is emlékeznek választási ígéreteikre.

A lelátókon zajló tombolás és félelemkeltés jellemzője persze, hogy egyszerre mindent és mindennek az ellenkezőjét is lehet üvölteni, attól függetlenül, hogy mi történik a pályán. Aki azonban vesztésre áll, annak már semmi sem drága. Legutóbb a bírót fenyegették meg.

Budapest, 2003. november 12.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
frakcióelnökség

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra