2003. október 30. csütörtök 21:48

 

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportjának közleménye

 

 

A főváros polgárainak a szocialista-szabaddemokrata kormány jövő évi költségvetése miatt a Bokros-csomag óta példátlan megszorítási hullámmal kell szembesülnie.

A Fővárosi Közgyűlés pedig ehhez a bankár-költségvetéshez asszisztál, amikor a lakásrezsi támogatásokról szóló rendeletmódosítás kapcsán a polgárok érdekei helyett saját közműszolgáltatóinak szempontjait helyezi előtérbe.

A Medgyessy-csomag következtében 20 milliárd forintos többletteher növekedés várható, mindeközben a főváros csupán 150 millió forintos saját erőt hajlandó arra fordítani, hogy a díjfizetőket megvédje attól, hogy adósságspirálba kerülve kiessenek a támogatottak köréből. A rendeletmódosítás elismerten a korábbi évek adataira épül, nem számol az áfateher-növekedéssel, az áremelésekkel, valamint a díjtételekbe beépülő újabb adókkal sújtja a fogyasztókat.

Mindezekre tekintettel a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciója felszólítja a városvezetést, hogy amennyiben szolidáris kíván lenni Budapest lakóival, úgy tegyen le az asztalra egy olyan koncepciót, mely a rászoruló családok terheit nagyobb fővárosi kötelezettségvállalással csökkenti és a támogatás jogosultsági határát megemeli.

dr. Kupper András
frakcióvezető

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra