2003. december 19. péntek 16:28

 

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportjának közleménye

 

 

Demszky Gábor becsapta a fővárosiakat

Amint arra a Fidesz-MKDSZ-frakció korábban nyomatékosan felhívta a figyelmet, túl az emberi megfontolásokon, minden szakmai koncepciót nélkülöz a 36 százalékban megállapított csatornadíj-emelés. Hosszú heteknek kellett eltelnie, és egy tragikus döntésnek megszületnie ahhoz, hogy erre a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium is figyelmeztesse a szocialista-szabaddemokrata városvezetést.

Súlyos kritikája ez Demszky Gábor morális hozzáállásának, túl azon, hogy szakmai alkalmatlanságát is bizonyítja. Joggal tehető fel a kérdés, a főpolgármester a budapestiek helyett kit képvisel, amikor saját pártja által felügyelt minisztérium is cáfolja a brutális csatornadíj emelés szükségességét?

Mint ismeretes, a KVM szerint az "öko-adóból" következő csatornadíj növekedés nem indokol 14-15 százalékosnál nagyobb terhelést. "Ezért nem lehet önmagában a vízterhelési díj felelős" - szögezte le a minisztérium. A főpolgármester tehát becsapta választóit, amikor a szabaddemokraták frakciója az elfogadott díjnövekedés elkerülhetetlensége mellett érvelt.

A legnagyobb ellenzéki frakció nevében felszólítjuk Demszky Gábort, adjon számot arról, hogy milyen érdekektől vezérelve kényszerítette ki a fennmaradó 19 százalékos bevétel növelést és ez az összeg a jövőben kit fog gazdagítani.

A Fidesz-MKDSZ-frakció Budapest lakóinak oldalán áll, és ígéretének megfelelően ellenszegül mindennemű inflációt meghaladó áremelési törekvésnek. Ebből következően a polgári szövetség képviselőcsoportja a közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogja a csatornadíj-emelésről szóló határozat azonnali visszavonását.

Budapest, 2003. december 19.

Kupper András
frakcióvezető

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra