2003. november 12. szerda 00:27

 

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportjának közleménye

 

 

Megnyílhat az út a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új épületrészének megépítése előtt

 

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciója megkönnyebbüléssel és megnyugvással vette tudomásul azt a határozatot, melyben a városháza közbeszerzési bizottsága végre kiírta a Bajcsy-Zsilinszky Kórháznak juttatandó állami címzett támogatás elnyerése után a kivitelezői pályázatot.

A Fidesz-MKDSZ frakciója felhívja a figyelmet arra, hogy a közbeszerzési törvény várható decemberi módosítása miatt az uniós jogrendszernek megfelelő jogszabály várhatóan időben jelentősen megnöveli a határozathozatalt. Eredményként értékeljük, hogy sikerült a határozattal elejét venni annak, hogy a később várható összetett szabályozás miatt a beruházás megkezdése addig késlekedjen, míg végül elesik a kórház a támogatástól.

Ugyanakkor értetlenségünket fejezzük ki, amiért a Fővárosi Közgyűlés a Fidesz-MKDSZ frakciója minden politikai és szakmai támogatása ellenére sem volt képes újabb pályázatot előkészíteni. Így félő, hogy a főváros előkészített pályázatok híján elesik a célzott támogatás által bevonható forrásoktól. Tekintettel arra, hogy a gyermekbeteg ellátás elsőrendű fontosságú kérdés, a Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportja kezdeményezi, hogy a következő állami címzett beruházásra a témában csupán egyetlen terv és egyetlen pályázat készüljön, így teremtve esélyt a címzett támogatás keretében a gyermek fekvőbeteg ellátás koncentrált fejlesztését célzó pályázat elnyerésére.

Az Fidesz-MKDSZ frakciója átlátva annak a helyzetnek a tarthatatlanságát, mely szerint a távlati fejlesztés ügyében nincs konszenzus sem a szakmán belül, sem a fenntartók között, december 2-ára, a fejlesztési célok összehangolását célzó kerekasztal tárgyalásra hívjuk az érdekelteket. A kerekasztal résztvevői közé várjuk a főváros által fenntartott kórházak vezetőit, az egyetemi klinikák vezetőit, a Bethesda kórházat fenntartó református egyház képviselőit, a Gyermek Szívsebészeti Központ és a Svábhegyi Gyermekszanatórium vezetőit, valamint a szakmai kollégiumok vezetőit és a budapesti szakfelügyeletet.

Budapest, 2003. november 10.

dr. Kupper András
frakcióvezető

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra