2003. december 13. szombat 23:31

 

Hörcsik Richárd (Fidesz) közleménye

 

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja megdöbbenéssel fogadta, hogy az Európai Integrációs Ügyek Bizottsága december 9-i ülésén a kormánypárti képviselők megakadályozták Baráth Etele államtitkár meghallgatását.

Ez is azt bizonyítja, hogy a Medgyessy-kormány nem kívánja nyilvánosságra hozni azokat a feltételeket, amelyek alapján az önkormányzatok, valamint a vállalkozók az uniós alapokra pályázhatnak, ezzel is kétségessé téve az eredmények tisztaságát. Teszik azt akkor, amikor súlyos gondok mutatkoznak az eddig meghirdetett pályázatoknál. Az öt operatív program közül csak kettő néhány alprogramjában hirdettek eredményt, a pályázatokat kidolgozó tanácsadó cégek versenyeztetése pedig még mindig nem zárult le, pedig nyárra ígérték a győztes kihirdetését.

A Fidesz frakciója az államtitkártól világos, a kételyeket eloszlató válaszokat vár. Csak bízni lehet abban, hogy a koalíciós képviselők a bizottság következő, december 16-i ülésén nem fogják megakadályozni Baráth Etele meghallgatását. Budapest, 2003. december 13.


Dr. Hörcsik Richárd alelnök
európai integrációs ügyek bizottsága

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra