2003. október 28. kedd 21:40

 

Semjén Zsolt: a KDNP december elejére működőképes párt lesz

 

A KDNP egy minden szempontból működőképes politikai párt lesz december 6-ára - közölte Semjén Zsolt kedden Szegeden.

 

"A párt jogi, szervezeti és politikai újraszervezésének határideje december 5., amikorra a KDNP következő nagyválasztmányát összehívtuk" - jelentette be a párt elnöke sajtótájékoztatón.

 

Elmondása szerint addigra minden tisztségviselőt újraválasztanak, és el fog készülni a párt új programja is.

 

Emlékeztetett arra, hogy a KDNP törvényes működése az azóta elhunyt Varga László 2002 novemberében történt elnökké választásával helyreállt.

 

"Egy országban tudatosulhatott az, hogy a kereszténydemokrácia nem Giczy-Bartók, hanem Varga László" - hangsúlyozta Semján Zsolt a párt korábbi vezetőire utalva.

 

Elmondta, hogy a KDNP mind a 40 ezer tagját levélben megkérdezték további, a párttal kapcsolatos szándékáról.
Kiemelte, hogy minden megyében és minden jelentős településen működik helyi szervezete a pártnak, megindult visszavétele a nemzetközi szervezetekbe, kapcsolata rendeződött az egyházakkal, tisztázódott a pártokkal.

 

A készülő új programnak két súlypontját emelte ki a pártelnök.

 

"Az egyik a tradicionális értékek védelme, (...) a másik (...) a szociális igazságosság" - közölte. Utóbbit azzal indokolta, hogy "ma Magyarországon a magát szocialistának mondó kormány és párt valójában az új burzsoázia klientúrájának a vadkapitalista szempontjait érvényesíti".

 

Varga László politikai végrendeletére hivatkozva elmondta: "két dolgot kell egyszerre megtennünk, (...) önálló, karakteres kereszténydemokrata pártot építenünk, másfelől a formálódó polgári konzervatív nemzeti keresztény értékrendet valló szövetségnek a kovásza lenni".

 

MTI - fidesz.hu

vissza Vissza a kezdőlapra