Megjelent: 2008.12.10. 17:57:55

Érthetetlen

Kovács, a locsogó
Butaság butaság hátán

A hír ami bejárja a rádiókat és az internet oldalakat:

"Ultimátumként értékelhető, hogy Medgyessy Péter kormányfő gyorsabb és eredményre vezető tárgyalásokra utasította Csillag István gazdasági és közlekedési minisztert az M5-ös sorsának rendezése érdekében. Erről Kovács László beszélt a Budapest Rádióban. A külügyminiszter elmondta: a szerdai kormányülésen Medgyessy Péter tőle szokatlan ingerültséggel követelt minél hamarabbi eredményt az M5-ös sztráda ügyében. A kormányfő arra szólította fel Csillag Istvánt: határidők megjelölésével érje el, hogy az M5-ös sztráda végre bekerüljön a matricás körbe, illetve hogy döntés szülessen az autópálya továbbépítéséről. Ellenkező esetben következményei lesznek az ügynek, ami azt is jelentheti, hogy az eredménytelenség vagy a késlekedés akár Csillag István miniszteri székébe is kerülhet."

A mi kis megjegyzésünk:

Elképesztő, hogy Kovács úgy viselkedik, mint egy locsogó pletykafészek. Nem gondolja, hogy ezzel a nyilatkozattal eleve lehetetlenné tette az értelmes megegyezést? Vagy netán százalékot kap, ha magasabb lesz a megegyezés ára? Ezt nem állítjuk, de kérdésünkkel keresünk valami ésszerű magyarázatot arra, miért teszi tönkre valaki minisztertársa munkáját. Azt értük, hogy Medgyessy ideges. Csak rá kell nézzen a közvéleménykutatásokra, vagy az Index.hu oldalain lezajlott luzerkormány választásra, s máris van oka a körmeit rágni.  Ezt azonban illett volna szolgálati titokként kezelni. Egy miniszter ne kotyogjon arról, hogy mi történt a kormányülésen. Nem véletlen, hogy Kovács is bekerült a lúzerek közé. (Az Indexnek üzenjük: lúzer = vesztes)

Így azután Kovácsnak azt is el kell viselnie, hogy nem (csak) mi, hanem a szívének oly kedves szabaddemokraták is kitanítják taktikai alapismeretekből:

Kuncze Gábor azt mondta, az M5-ös "matricásításához” az Alföld Koncessziós Autópálya (AKA) Rt. vezetésével kell megegyezni. A tárgyalások szerinte jól haladnak, és hamarosan eredménnyel zárulhatnak. Kovács László nyilatkozatára reagálva az SZDSZ elnöke hozzátette: a tárgyalások sikerét nem segíti, ha erről a nyilvánosság előtt vita folyik.
Hasonló szellemben nyilatkozott a Klub Rádiónak Gaál Gyula, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára is, aki azt hangsúlyozta, hogy a magyar tárgyalási pozíciónak nem kedvez, ha a másik fél tudja, miszerint a megállapodás siettetése kormányzati elvárás.

 

S

vissza Vissza a kezdőlapra