Megjelent: 2008.12.10. 18:39:28

Közvéleménykutatás

Továbbra is jelentősen vezet a Szövetség

Október eleje

A szavazásra jogosultak körében az előző hónaphoz képest nem történt lényeges változás a két nagy párt erőviszonyában. A Gallup október 2. és 7. közötti felmérése szerint a felnőttek 33%-a szavazna a Fideszre, a Szocialista Párt támogatóinak aránya pedig 23%. Az MSZP tábora az elmúlt hónapokban már a „kemény magig” olvadt. (Az egymillió nyolcszázezerre tehető szimpatizánsnál kevesebbet az előző öt évben csak egyszer mértünk.) A Fidesz most regisztrált támogatottsági aránya valamivel magasabb, mint amit idén év elején vagy az év közepén mértünk – a mostani érték a legmagasabb támogatói tömeget jelenti a választásokat közvetlenül megelőző hónapot és a választásokat követő hónapokat nem számítva.

A pártot választó biztos szavazók közé szeptemberben és októberben is csak az emberek fele tartozott. Az előző hónaphoz képest itt sem tapasztalható lényeges változás: a Fidesz támogatottsága 52%, az MSZP-é 36%.

Medgyessy Péter a lakosság egy harmada, 33 százaléka szerint látja el a feladatát „inkább jól”. Az ellentétes véleményen lévők aránya 15 százalékponttal magasabb.
Bővebben:
http://www.gallup.hu/Gallup/release/ppref031015.htm
 

 

vissza Vissza a kezdőlapra