Megjelent: 2008.12.10. 18:40:11

Makó

Változik a címer is?

Fontos kezdeményezéssel lépett elő a Jobbik. Az ország számos pontján, adventben kereszteket akarnak emelni. Makón ehhez nem kaptak területfoglalási engedélyt. A Magyar Nemzet és a Hír TV honlapjáról tudható:

Nem engedélyezték az adventi kereszt felállítását Makón a helyi önkormányzat baloldali képviselői. A keresztény jelkép felállítását a helyi Jobbik, a Hajrá Makó Polgári Kör és a Jobb Makóért Egyesület kezdeményezte. A kezdeményezők jogi útra terelték az ügyet. A rendőrségen jelezték igényüket rendezvény tartására, amit a jogszabályoknak megfelelően nem is utasított el a hatóság.

Mágori Józsefné, a Fidesz– MDF–Kisgazda Polgári Egyesület makói képviselője és Nagy Ervin, a Jobbik választmányi elnöke felháborítónak nevezte az önkormányzati döntést. A határozat előtti vitában a keresztállítást elutasító baloldali képviselők arra hivatkoztak: a keresztény jelkép sértheti mások érzékenységét.

A Magyar-Hon-Lap kérdése a tisztel makói önkormányzathoz: Mikor változtatják meg a város címerét?

Kérdésünk nem igényel bővebb magyarázatot, csak annyit, rá kell tekinteni a város címerére:

Az esetleg sikeres makói címerváltás után sor kerülhet az államcímer átalakítására is. Rákosi és Kádár is ezzel foglalkozott.


 

Van, akinek ezek jobban tetszenek?

Surján László

Utóirat: A szovjet hadsereg már nincs itt. Ne féljetek, nem is tud bejönni! A makói polgári körösök nem féltek,
pénteken felállították a keresztet, ami vasárnap este még állt. Hétfőn sajtótájékoztató várható. (MHL információ)

vissza Vissza a kezdőlapra