2003. október 20. hétfő 20:49

 

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetségének közleménye

 

 

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége üdvözli azt a példamutató gyorsaságot, amellyel Tóth András, a Nemzetbiztonsági Szolgálatokat felügyelő államtitkár megkerestette és átküldte Kondor Katalin dossziéját az Állambiztonsági Szolgálatok levéltárába. A MEÚSZ teljes mértékben híve a múltat tisztázni kívánó szándékoknak, többi között sok tagunk ezért igazolt át a MÚOSZ-ból.

 

Mindazonáltal felkérjük az államtitkár urat, hogy a Kondor Katalin ügyében tanúsított példamutató gyorsasághoz hasonlóan küldje át a levéltárba az összes olyan dossziét, amely azokra vonatkozik, akik ma is a sajtóban, vagy a politikában dolgoznak. Diszkriminatív ugyanis, hogy csak a miniszterelnök és a Magyar Rádió elnökének anyaga kutatható.

 

Már az is kiderült, hogy a Népszava által nyilvánosságra hozott hatos karton nagy valószínűséggel csak az államtitkár úr által felügyelt Nemzetbiztonsági Hivatalból kerülhetett ki. Tisztelettel felkérjük az államtitkár urat tehát, hogy tájékoztassa a közvéleményt arról, milyen módon lehet kartonokhoz jutni a hivatalból, fizetni kell-e, vagy egyesek ingyen is hozzájuthatnak ilyen dokumentumokhoz. Amennyiben illegálisan kerültek ki a kartonok a hivataltól, akkor arról legyen szíves tájékoztatni a közvéleményt az államtitkár úr, indult-e belső vizsgálat az ügyben, illetve tett-e feljelentést bárki ellen államtitoksértés gyanúja miatt.

 

a MEÚSZ elnöksége
 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra