2003. november 15. szombat 21:21

 

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetségének közleménye

 

 

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy nem kapott meghívást az Európai Újságírók Szövetségének 41. kongresszusára, amelyet a napokban tartanak Budapesten.

A MEÚSZ vezetőinek meggyőződése, hogy ez a kirekesztés újabb bizonyíték arra, hogy a liberális hatalmi - politikai körök a tájékoztatás jogának kisajátításával félre akarják vezetni a nemzetközi közvéleményt. A liberális - szocialista politikai és értelmiségi elit szinte teljesen megszállta a magyarországi médiát, saját hitbizományának tekinti a külföld előtti képviseletet is. A sajtó konzervatív közszolgálati felének ily módon történő kirekesztése egyetlen célt szolgál: ne derülhessenek ki a tájékoztatásban és a társadalom legkülönbözőbb területein folyamatosan elkövetett törvénysértések, amelyek immár a demokratikus intézményrendszer függetlenségét veszélyeztetik.

A MEÚSZ levélben fordul az EUSZ elnökségéhez, amelyben tájékoztatja a külföldi újságíró kollégákat a magyarországi média tragikus helyzetéről.
 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra