2003. november 22. szombat 23:53

 

Az MKDSZ elnökségének közleménye

 

 

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnökségének sajtóközleménye:

Következetesen önkormányzat-ellenes politikát folytat Medgyessy Péter kormánya, amelyet a Szabad Demokraták Szövetsége is következetesen támogat. A szociálliberális kabinet a helyi önkormányzatokat - pártállástól függetlenül - napról napra a működésképtelenség felé sodorja a központi pénzforrások radikális csökkentésével, ugyanakkor egyre több törvényi kötelezettséget kényszerítve rájuk.

A választási ígéretekkel ellentétben növekvő energiaárak, illetve a közalkalmazotti bérek pénzügyi fedezet nélküli emelése miatt a választott önkormányzati testületek, a polgármesteri hivatalok munkatársai, valamint az óvodák, iskolák pedagógusai, az egészségügy dolgozói nem tudnak megfelelni a polgárok jogos igényeinek, a közösség intézményes szolgálatának.

Amennyiben az önkormányzat-ellenes politika a jelenlegi ütemben folytatódik, a kormány 2004-ben egy elszegényedett Magyarországot, a köz igazgatására alkalmatlan önkormányzati rendszert kényszerít Európa fejlett közösségére.

A MKDSZ országgyűlési képviselőin, polgármesterein, önkormányzati képviselőin, közigazgatási szakemberein keresztül - lelkiismereti elkötelezettségéből fakadóan - a jövőben is megtesz mindent azért, hogy hazánk polgárainak javát és jólétét szolgálja.

A szakmai összefogás szorosabbá tételének érdekében, a mai napon megalakítjuk a Kereszténydemokraták Önkormányzati Tanácsát.

A testület felszólítja Medgyessy Péter szociálisan érzéketlen kormányát, valamint az MSZP és az SZDSZ politikusait, ne folytassák tovább az önkormányzatok tönkretételén keresztül, Magyarország polgárainak érdekeit semmibe vevő tevékenységüket.

Budapest, 2003. november 22.

MKDSZ elnöksége

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra