Megjelent: 2008.12.10. 18:42:11

Párhuzamos történetek

A szocialisták a megbékélésen dolgoznak,
Karácsony szellemében

Pénteken történt:

Este fél ötkor Gyöngyös főterén összegyűltek a polgárok, hogy részt vegyenek közös ádventi ünnepükön. A város karácsonyfáján a polgármester Nagy Lajos ferences apáttal közösen gyújtotta meg a gyertyákat. Az ünnepen részt vett Magda Sándor, a térség szocialista országgyűlési képviselője is. Az énekkar egyik énekesének édesanyja másik fiával a közönség soraiban vett részt az ünnepen, majd a végén, fél hat körül, ketten autójuk felé indultak. Lassan haladtak, s menet közben beszélgettek. Egy ember - mint később kiderült, Magda Sándor szocialista országgyűlési képviselő - egy mellékutcában épp autójába szállt volna be, de a beszélgetés foszlányait talán valahogyan magára értette, és ordítani kezdett:
- "A k... anyádat, fogják meg! Megöllek!"
Az édesanya azt mondta fiának:
- "Fuss, fiam az autóhoz, nekem fáj a lábam!" Magda Sándor magából kifordulva, őrjöngve rohant a fiú után, és továbbra is azt ordította: - "A rohadt k... anyádat! Megöllek!"
Az ötvenes éveiben járó tanárnő Magda elé állt, és kijelentette: - "Én vagyok az ő k... anyja."
A képviselő ekkor nekirontott a nőnek, keményen lökdösni kezdte, és szitkozódva rángatta a kabátját. Az asszonynak földbe gyökerezett a lába, szólni nem tudott a megdöbbenéstől: vele megtörténhet, létezhet ilyen!?
Mindez nem tartott sokáig, s a képviselő dúltan a kocsijához rohant. Aztán az asszony is utolérte fiát, és beszálltak az autójukba. Onnan látták, hogy Magda Sándor egy GYF-006-os rendszámú, Nissan típusú terepjáróban elhajt mellettük. Mindez Gyöngyös városának központjában, a Puki Árpád utcában történt, nem sokkal a város politikától mentes, közös karácsonyváró, ádventi ünnepe után. A Gyöngyös több emberét becsülettel felnevelő tanárnő a fidesz.hu-nak elmondta: nem gondolta volna, hogy egy magát professzor úrnak szólíttató férfi, aki országgyűlési képviselő is egyben, bármikor kezet emelhet rá. Nem is tudta volna elképzelni, hogy az ország törvényhozóinak egyikétől, a Parlamentben őt is képviselő embertől félnie kell, hogy az közös ünneplésüket követően a nyílt utcán lökdösni, rángatni kezdi őt.

Vasárnap történt:

Gyurcsány Ferenc szerint a szocialista pártnak változtatnia kell politikáján, hogy programjának két nagy pillérét, a politikai békét és a jólétet megteremthesse. Az elmúlt fél év azt bizonyítja, hogy mindkét programelemet nagyon jelentős kihívás érte. Így biztosan nem lehet politikai békét csinálni, hiszen ma majdnem ugyanolyan feszült a politikai hangulat, mint 2001 végén, 2002 elején volt - jelentette ki a gyermek-, ifjúsági és sporttárca vezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorának vasárnapi adásában.

Ehhez még az tartozik, hogy nem is volt olyan régen, amikor Gyurcsány az ellenzékkel való megküzdésről beszélt. További kommentár felesleges.

Surján László

vissza Vissza a kezdőlapra