2003. december 14. vasárnap 23:33

 

Jobbközép győzelem időközi választáson

 

Nagy Csaba, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és az MDF közös jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Pécs 10. számú választókörzetében vasárnap

 

"A győztes az érvényes szavazatok 55,36 százalékát szerezte meg, Stenczer Béla, az SZDSZ-MSZP jelöltje a voksok 40,6 százalékát kapta, míg a MIÉP színeiben indult Bottlik Sándorra a választók 2,3, Farkas Rezsőné független indulóra pedig 1,7 százaléka szavazott" - mondta el a választási iroda vezetője.

Papp Judit beszámolt arról, hogy a körzet 5578 szavazásra jogosult polgárából 1170-en járultak az urnák elé, ami 20,98 százalékos részvételt jelent.

Az időközi választásra azt követően került sor, hogy Petrovits József, a kerület szabad demokrata képviselője a közelmúltban elhunyt.

Az irodavezető rámutatott: a Dunántúl legnagyobb városának közgyűlésében a vasárnapi választással jelentősen nem módosultak erőviszonyok: a 43 képviselő közül 25-en az MSZP-SZDSZ frakcióhoz, 13-an a Fideszhez tartoznak, rajtuk kívül 1 német kisebbségi, 1 munkáspárti, és 2 civil városatya tagja a testületnek.

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra