2003. december 19. péntek 21:12

 

Televíziós közvetítést szorgalmaz a fővárosi közgyűlés üléséről a Fidesz-MKDSZ frakció

 

Élő televíziós közvetítést szorgalmazott a Fővárosi Közgyűlés üléseiről a nyilvánosság biztosítása érdekében a Fővárosi Fidesz-MKDSZ frakciócsoportja pénteken. A Fővárosi Közgyűlés üléseinek széles körű nyilvánosságot akar teremteni a fővárosi Fidesz-MKDSZ, ezért tárgyalásokat kezdeményez a folyamatos, élő televíziós közvetítés érdekében - hangoztatta Kupper András, a frakciócsoport vezetője és Tirts Tamás (Fidesz) budapesti sajtótájékoztatóján.

 

"A budapestiekkel szembe kell nézni, amikor a pénztárcájukba nyúl az ember" - indokolta kezdeményezésüket Tirts Tamás, utalva a közgyűlés csütörtöki döntésére, amikor a koalíciós képviselők döntésével január 1-jével 36 százalékkal megemelték a csatornadíjakat.

"Azt tervezzük, hogy januárban több független sajtómédiumot, tévéstúdiót fel fogunk keresni, lehet hogy ezek között kerületi kábelhálózatok is lesznek, és tárgyalásokat kezdeményezünk (...), hogy nyomon lehessen követni, mi történik az ülésteremben" - fogalmazott Kupper András.

Tirts Tamás szerint csütörtökön Demszky Gábor "az ülés nagy részén aludt, fönn ült, néztem, néha kiment kávéért (...), ez ma Budapest főpolgármestere". A főváros emberi jogi bizottságának vezetője úgy látja, a főpolgármester nem kíváncsi a budapestiek véleményére. "Ezért fogom elhívni a következő ülésekre a különböző országok nagyköveteit, a külföldi sajtót, a budapestieket" - fogalmazott.

Tirts Tamás a közgyűlés ülésén már felvetette: miért nem oldja meg a főváros már 13 éve a folyamatos televíziós közvetítést. Kupper András kitért arra is, a sajtóban megjelent információkkal szemben jövőre nem 6,5, hanem - a 12-ről 15 százalékra emelt áfatartalom miatt - közel 10 százalékkal kell többet fizetni a vízért a fővárosban. "A budapestiek ezek miatt a díjemelések miatt magasabb inflációt kell hogy elszenvedjenek, mint az ország többi részén élő embereknek" - fogalmazott az ellenzéki képviselőcsoport vezetője.

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra